Gezien de verstrenging van de maatregelen op 27/10, zijn een aantal tips op deze site momenteel niet toegankelijk.  Informeer je goed vooraf, en hou rekening met de maatregelen.
Braziliaans regenwoud of Kempens Bos?
Alle artikels

Wandelen door Brazilië of de Kempen?

Portugees zal je niet snel horen in de Kempen, maar toch zou je durven denken dat je in het regenwoud bent. Langs onverharde wegen en houten bruggetjes verken je de groene bossen. Je bewondert er oude loof- en naaldbomen, groene poelen, heiden en vochtige broekbossen. Aapjes komen hier niet aan je haren trekken, maar lieve Galloways en schapen houden je wel gezelschap tijdens je wandeltocht.

Backpacken in het bos

Avontuurlijk rondtrekken met rugzak doe je niet alleen in het buitenland. Ook in de Kempen ga je op offroad wandelvakantie. De Kempentocht voert je door de ongerepte natuur van het Turnhouts Vennengebied en de Vallei van het Merkske. Je wandelt er door verschillende landschappen en over schilderachtige bruggetjes. De kers op de taart? Op de bivakzone van Wortel-Kolonie mag je midden in de natuur overnachten! Ook het Natuurpad Lovenhoek is er eentje dat je afgevinkt moet hebben. Houten vlonderpaden, de kronkelende beek, slingerende paadjes tussen de varens,… Het regenwoud voelt hier heel dichtbij.

Avontuur voor jong en oud

Kinderen en volwassenen vervelen zich onmogelijk in de Kempen! Met het gloednieuwe ziplineparcours roetsj je tussen de bomen van het Zilvermeer en geniet je van het uitzonderlijke uitzicht over het groenblauwe water. Ook voor de durvers: het Klimbos in de Hoge Rielen. Je klautert er in bomen op hoogtes van 4 tot 11 meter en volgt een parcours van 500 meter lang. Geen zorgen, je wordt individueel gezekerd met een slim beveiligingssysteem. Onderweg kom je langs evenwichtsbalken, bandenbruggen, klimnetten en een zipline boven het water. Een uitstap met de kleine kapoenen? Langs het Totterpad in het Grote Netewoud volg je de sporen van Bernard de Bever. Je loopt over een boomstambrug, kruipt in een vogelnest en wandelt over stronkjes. Echt iets voor kleine avonturiers!

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in