Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Vree wijs citytrippen in Gent
Alle artikels

Vree wijs citytrippen in Gent

Gent is een stad met een hoek af. De Arteveldestad vindt zichzelf telkens opnieuw uit en loopt voorop in urban exploring, tegendraadse cultuur en verrukkelijke vegan food. Dit zijn ‘vree wijze’ activiteiten voor coole tieners en hippe ouders op citytrip!

Voor de eerste keer in Gent? Geen manier om de stad beter te verkennen dan met een boottocht. Al varend ontdek je de pracht en praal vanop het water. Doe ‘s avonds zeker hetzelfde al wandelend: in de avondschemering worden de straten, pleinen en gebouwen van op een artistieke manier in licht en sfeer gehuld. Het Belfort en het Gravensteen zien er op slag helemaal anders uit. Kunstlicht? Nee, lichtkunst!

Liever de stad al shoppend verkennen? Tussen het centrum en de studentenbuurt of het Zuid ligt ‘SoGo’, de grootste winkelbuurt van Gent met stijlvolle boetieks en eigenzinnige speciaalzaken. Ga zeker langs bij Piet Moodshop, dé referentie voor unieke decoratie en gadgets. Spring eens binnen bij Shop in the box, een originele pop-up voor startende ondernemers. En proef een verrassende praline bij Yuzu, met typisch Gentse smaken zoals mosterd, Gandaham en Roomer!

(c) Stad Gent - Dienst Toerisme

Oh my (Lam) God(s)

2020 is hét Van Eyck-jaar. Uiteraard wil je het Lam Gods, zijn absolute meesterwerk, bezoeken in de Sint-Baafskathedraal. Het hele oeuvre van de grootmeester checken? Stap dan binnen in de Sint-Niklaaskerk voor Lights on Van Eyck, een magisch multimediaal lichtspektakel met projecties op alle muren en gewelven, tot in de nok.

Krijg je niet genoeg van Jan Van Eyck? Zet dan zeker koers naar het Design Museum Gent. Daar loopt de expo Kleureyck, over het vernieuwende kleurgebruik van Jan Van Eyck. Vanaf eind augustus kan je in de Sint-Pietersabdij naar de interactieve kindertentoonstelling Dag Jan, waarin de brug wordt gelegd tussen de portretkunst van de Vlaamse Primitief en de skatecultuur.

Een waar feest voor de zintuigen: dat is de Seven Senses Tour. Ontdek Gent tot en met 31/10 door de ogen van Jan Van Eyck en gebruik al je zintuigen. Proef ambachtelijke lekkernijen, leg je oor te luister bij een muzikale soundscape en waan je dankzij een geurinstallatie in de paradijselijke tuin van de gebroeders Van Eyck. Laat je meevoeren langs historische pareltjes zoals het Groot Vleeshuis, aanschouw een spektakel van digitale projecties in een tunnel en bewonder verbluffende streetartkunstwerken van grote namen als Hyuro, Pastel en Strook en Isaac Cordal gebaseerd op Jan Van Eyck.

(c) Visit Gent

Hapje tapje slaapje

Honger? Schuif dan aan bij een van de vele trendy lunchplaatsjes of veggie restaurants in de stad. Eet een pizza met een twist en verrassende toppings bij Otomat, smul van heerlijke Hawaiiaanse bowls bij Oh My Poké of geniet van de traditionele Belgische keuken bij Mémé Gusta, bekend van het tv-programma Mijn Pop-uprestaurant. Bij Emmy’s eats & sweets moet je zijn voor koffie, taart en cookies recht uit de oven.

De avond in stijl afsluiten? Dat doe je met een drankje in een van de vele gezellige bruine kroegen! Bijvoorbeeld bij Bar Bricolage, een groene oase in de Gentse stadswildernis. Met je voeten in het zand geniet je hier van cocktails, food, dj’s, absurde interventies en de schoonste zonsondergang van de stad. Liever wat meer in het centrum? Geniet dan van een huisgemaakte limonade op het dakterras van Vooruit Café of in de oranjerie Ray.

Na al deze indrukken, is het tijd om onder de wol te kruipen. Hippe neuzen zitten goed bij Maison Margo, een kleinschalige urban guesthouse in een autovrije steeg. Bij KaBa Hostel logeer je met jouw gezinsbubbel in één kamer, omgeven door kunst op de muren. Graag een woning voor jouw bende van vier personen? Logeer dan bij For Four Flat in het centrum. Hier kom je zalig tot rust, om de dag erna meer te ontdekken. Want van Gent krijg je nooit genoeg.


Dankzij de inspanningen van de hele sector, zijn de meeste overnachtingen en activiteiten nog steeds beschikbaar. Toch zijn sommige logies en activiteiten mogelijk geschrapt. Informeer je op voorhand over je uitstap.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in