Vree wijs citytrippen in Gent

Vlaanderen Vakantieland 07 augustus 2020

Gent is een stad met een hoek af. De Arteveldestad vindt zichzelf telkens opnieuw uit en loopt voorop in urban exploring, tegendraadse cultuur en verrukkelijke vegan food. Dit zijn ‘vree wijze’ activiteiten voor coole tieners en hippe ouders op citytrip!

Voor de eerste keer in Gent? Geen manier om de stad beter te verkennen dan met een boottocht. Al varend ontdek je de pracht en praal vanop het water. Doe ‘s avonds zeker hetzelfde al wandelend: in de avondschemering worden de straten, pleinen en gebouwen van op een artistieke manier in licht en sfeer gehuld. Het Belfort en het Gravensteen zien er op slag helemaal anders uit. Kunstlicht? Nee, lichtkunst!

Liever de stad al shoppend verkennen? Tussen het centrum en de studentenbuurt of het Zuid ligt ‘SoGo’, de grootste winkelbuurt van Gent met stijlvolle boetieks en eigenzinnige speciaalzaken. Ga zeker langs bij Piet Moodshop, dé referentie voor unieke decoratie en gadgets. Spring eens binnen bij Shop in the box, een originele pop-up voor startende ondernemers. En proef een verrassende praline bij Yuzu, met typisch Gentse smaken zoals mosterd, Gandaham en Roomer!

(c) Stad Gent - Dienst Toerisme

Oh my (Lam) God(s)

Uiteraard wil je het Lam Gods, zijn absolute meesterwerk, bezoeken in de Sint-Baafskathedraal. 

Een waar feest voor de zintuigen: dat zijn de streetartkunstwerken van grote namen als Hyuro, Pastel en Strook en Isaac Cordal gebaseerd op Jan Van Eyck.

(c) Visit Gent

Hapje tapje slaapje

Honger? Schuif dan aan bij een van de vele trendy lunchplaatsjes of veggie restaurants in de stad. Eet een pizza met een twist en verrassende toppings bij Otomat, smul van heerlijke Hawaiiaanse bowls bij Oh My Poké of geniet van de traditionele Belgische keuken bij Mémé Gusta, bekend van het tv-programma Mijn Pop-uprestaurant. 

De avond in stijl afsluiten? Dat doe je met een drankje in een van de vele gezellige bruine kroegen! Bijvoorbeeld bij Bar Bricolage, een groene oase in de Gentse stadswildernis. Met je voeten in het zand geniet je hier van cocktails, food, dj’s, absurde interventies en de schoonste zonsondergang van de stad. Liever wat meer in het centrum? Geniet dan van een huisgemaakte limonade op het dakterras van Vooruit Café of in de oranjerie Ray.

Na al deze indrukken, is het tijd om onder de wol te kruipen. Hippe neuzen zitten goed bij een van deze gezellige logies in Gent. Hier kom je zalig tot rust, om de dag erna meer te ontdekken. Want van Gent krijg je nooit genoeg.