Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie

Volg Eddy Merckx door het Hageland

Toen Eddy Merckx als peutertje van de hellingen van zijn geboortestreek daverde, dacht hij: ‘dit smaakt naar meer’. De rest is wielergeschiedenis. Nu is het aan jou om in het spoor van de grootmeester het Hageland te verkennen.

De Eddy Merckxroute snijdt 70 kilometer lang door het heuvelende landschap van het Hageland. Een uurtje of twee voor de geoefende wielertoerist, toch? Maar maak er gerust een hele dag van want je komt langs de mooiste plekken van de streek.

Vier haltes
Gebogen over zijn stuur met juichende supporters rond hem. Zo kennen we Eddy en zo is hij vereeuwigd in brons aan zijn geboortehuis in het dorpje Meensel-Kiezegem.

De Vlooybergtoren op de top van de Vlooiberg in Tielt-Winge is een zwevende trap in cortenstaal, 20 meter lang en 11 meter hoog. Bij helder weer is het uitzicht op de top fenomenaal, je kijkt helemaal tot de koeltorens in Vilvoorde.

Het Kasteel van Horst torent als een baken uit boven het groen. Eén en al ridderlijke charme, met een uitnodigende brasserie ernaast.

In het streekwinkeltje van Fruitbedrijf Vanhellemont vind je natuurlijk plukvers fruit, maar ook confituren, jenevers, en alles wat ze hier in het Hageland met fruit kunnen maken.

Hou het kort
Is 70 kilometer te lang? Kies dan voor de korte versie. Die is 30 kilometer lang en volgt de fietsknooppunten 77,23,96,97,74,28,27,95,47,76,77. De beide routes vertrekken aan het wielercafé Boerenhof in Meensel-Kiezegem.

Kom op kracht in de geboortestreek van Eddy Merckx en boek een logies in het Hageland.

Kom op kracht zoals Eddy Merckx