Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Alle artikels

Volg Eddy Merckx door het Hageland

Toen Eddy Merckx als peutertje van de hellingen van zijn geboortestreek daverde, dacht hij: ‘dit smaakt naar meer’. De rest is wielergeschiedenis. Nu is het aan jou om in het spoor van de grootmeester het Hageland te verkennen.

De Eddy Merckxroute snijdt 70 kilometer lang door het heuvelende landschap van het Hageland. Een uurtje of twee voor de geoefende wielertoerist, toch? Maar maak er gerust een hele dag van want je komt langs de mooiste plekken van de streek.

Vier haltes

Gebogen over zijn stuur met juichende supporters rond hem. Zo kennen we Eddy en zo is hij vereeuwigd in brons aan zijn geboortehuis in het dorpje Meensel-Kiezegem.

De Vlooybergtoren op de top van de Vlooiberg in Tielt-Winge is een zwevende trap in cortenstaal, 20 meter lang en 11 meter hoog. Bij helder weer is het uitzicht op de top fenomenaal, je kijkt helemaal tot de koeltorens in Vilvoorde.

Het Kasteel van Horst torent als een baken uit boven het groen. Eén en al ridderlijke charme, met een uitnodigende brasserie ernaast.

In het streekwinkeltje van Fruitbedrijf Vanhellemont vind je natuurlijk plukvers fruit, maar ook confituren, jenevers, en alles wat ze hier in het Hageland met fruit kunnen maken.

Hou het kort

Is 70 kilometer te lang? Kies dan voor de korte versie. Die is 30 kilometer lang en volgt de fietsknooppunten 77, 23, 96 , 97, 74, 28, 27, 95, 47, 76, 77. De beide routes vertrekken aan het wielercafé Boerenhof in Meensel-Kiezegem.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in