Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Iedereen Beroemd vanaf woensdag 20 februari

Vlaanderen Vakantieland inspiratie tijdens Iedereen Beroemd

Dit voorjaar zijn er een aantal nieuwigheden in het Eén programma Iedereen Beroemd. Zo wordt voor de rubrieken “Pagina niet gevonden” en “De oppas” samengewerkt met Vlaanderen Vakantieland, de koepelnaam waaronder de vijf Vlaamse provincies een breed publiek willen inspireren om een vakantie te plannen in gastvrij Vlaanderen.

Vanaf woensdag 20 februari vind je hier alle afleveringen met de leukste inspiraties dichtbij.

Dit voorjaar zijn er een aantal nieuwigheden in het Eén programma Iedereen Beroemd. Zo wordt voor de rubrieken “Pagina niet gevonden” en “De oppas” samengewerkt met Vlaanderen Vakantieland, de koepelnaam waaronder de vijf Vlaamse provincies een breed publiek willen inspireren om een vakantie te plannen in gastvrij Vlaanderen.

Vanaf woensdag 20 februari vind je op op de website alle afleveringen met de leukste inspiraties dichtbij.

De Oppas

De Oppas - Aflevering 1

Citytrip naar Hasselt, het hart van Limburg

Leen is mama van Ferre en Hanne. Samen met haar mama Monique trokken we een dag richting hartje Limburg.  Richting Hasselt, Jeneverstad. Ze werden er rondgeleid door een local, gingen lekker ontbijten en proefden jenever mét chocolade. Hasselt heeft voor deze twee opgewekte dames geen geheimen meer. Ook zin om deze prachtige stad beter te leren kennen?  Plan jouw citytrip met deze insidertips.

De Oppas - Aflevering 2

VERRASSEND EN VEELZIJDIG DIEST

Dankzij De Oppas kan Jeanine er een dagje tussenuit. Samen met zoon Maarten en Vlaanderen Vakantieland trekt ze op ontdekkingstocht naar Diest. Ze bedwingt er de plaatselijke heuvels met de elektrische fiets, geniet van een heerlijke lunch op een verwarmd terras en ontdekt er de verfijnde, lokale bieren.

De Oppas - Aflevering 3

OVER HET WATER NAAR HET WAASLAND

Een dagje verwennerij terwijl er iemand op je kinderen past?  Zalig! Samen met Iedereen Beroemd legt Vlaanderen Vakantieland ouders in de watten die dat verdienen. Terwijl Oppas Tine in Iedereen Beroemd de kinderen entertaint, trakteren wij de ouders op een verrassende trip in Vlaanderen. 

> Ontdek Waasland

Pagina niet gevonden

Pagina niet gevonden - Aflevering 1

Beernems Beertje

Ook het Beernems beertje leren kennen tijdens Iedereen Beroemd op Eén? Het bronzen standbeeld zou volgens de legende door de burgemeester op tafel worden geworpen tijdens hevige discussies. Op die manier wou hij de gesprekken een halt toeroepen. Naast deze legende valt er veel meer te ontdekken in de West-Vlaamse regio. Een culinaire fietstocht en een bezoek aan een schilderachtig kanaaldorp afsluiten met een luxueuze overnachting? In en rond Beernem vind je het allemaal!

> Laat je inspireren

'Pagina niet gevonden' - Aflevering 2

In De Verzekering Tegen De Grote Dorst

Ook dorst gekregen van de vorige aflevering van Iedereen Beroemd op Eén? De Verzekering Tegen De Grote Dorst is het beste biercafé ter wereld volgens Ratebeer.com, een gekende bierratingwebsite. De kroeg is ook erg geliefd bij fietsers die er even uitrusten na een deugddoende tocht. Valt er nog iets te beleven in de buurt van Lennik? Zeker en vast! Verken de regio met onze tips.

> Ontdek Lennik

'Pagina niet gevonden' - Aflevering 3

OP BEZOEK IN EEN GROT, EEN KERK OF EEN MUSEUM IN WAASLAND

Na Iedereen Beroemd gisteren kent iedereen de Kerk O.L.V. Onbevlekt Ontvangen, met de unieke Grot Onze Lieve Vrouw van de Fietsers (1) in Klein-Sinaai (Stekene). Deze grot werd in 1996 gebouwd, in navolging van het pelgrimsoord La Chapelle de Notre Dame des Cyclistes in het Franse Labastide-d’Armagnac en is een waar mekka geworden voor fans van de koers. Heel wat wielrenners schonken een truitje aan de kapel. Ondertussen is de kerk uitgegroeid tot een waar museum met meer dan 100 truitjes van onder andere Eddy Merckx, Fabian Cancellara, Francesco Moser, Johan Museeuw, Tony Martin, Hennie Kuiper Niels Albert en Philippe Gilbert. De jaarlijkse fietswijding trekt honderden fietsliefhebbers aan.
Maar in het Waasland valt nog heel wat meer te beleven: