Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
zomer met kinderen in waasland

Vijf zomerse familietips in het Waasland

Het Waasland pakt een zomer lang uit met tal van familievriendelijke initiatieven. In deze prachtige, veelzijdige regio tussen Gent, Antwerpen en Zeeuws-Vlaanderen liggen vele schatten aan verhalen en avonturen zo voor het grijpen. Het Waasland is de thuis van Reynaert de Vos en van stripheld Urbanus. Vijf toffe gezinsvriendelijke activiteiten die je deze zomer met het hele gezin kan doen in het Waasland.

1. VOSSEN, Expeditie in het land van Reynaert
De magie van het beroemde epos komt tot leven met dit fantastische avontuur in het Havenland en de polders van het Waasland. VOSSEN, Expeditie in het land van Reynaert start in het Hof van Nobel waar een heel belevingscentrum rond dit dierenepos werd uitgebouwd. Trek er best een hele dag voor uit. Op vier locaties kan je het Reynaert-epos via 3D en augmented reality ontdekken. De hele opzet is een topbeleving. Je krijgt vijf interactieve tentoonstellingen voor de prijs van één en onderweg pik je ook nog heel wat kunst mee van gerenommeerde kunstenaars.

2. Zomeren in het Fort Liefkenshoek
Hoewel het fort zich midden de drukke havenactiviteiten op de Linkeroever bevindt, lijkt het alsof je binnen de muren in een groene oase van rust stapt. Tijdens de zomermaanden vinden er verschillende evenementen plaats. Zo kan je er op zondag 15 juli met gekke fietsen door het fort crossen, staat op zondag 29 juli een middeleeuws ridderkamp binnen de muren opgesteld en kan je op zondag 19 augustus deelnemen aan volksspelen en tal van andere leuke activiteiten. Op geregelde tijdstippen deze zomer vinden ook gratis gidsbeurten plaats in het fort.

3. Met Urbanus op de fiets in Lokeren
Met De Ronde van Urbanus (30 km) is er fietsplezier gegarandeerd voor het hele gezin. De speels bewegwijzerde gezinsfietsroute vertrekt in het centrum van Lokeren en loopt over groene fietswegen van het fietsroutenetwerk Waasland. Af en toe wordt een ommetje gemaakt waar je meer te weten komt over de schalkse stripheld die eeuwig jong blijft. Fans van Urbanus zullen verschillende locaties herkennen uit de 133e strip ‘Lokerse Paardenworsten’.

4. Ambachtelijk Weekend van het Waasland
Blokkeer alvast zaterdag 18 en zondag 19 augustus in je agenda. In elf gemeenten van het Waasland en Terneuzen en Hulst in Zeeuws-Vlaanderen vindt het Ambachtelijk Weekend plaats. Je kan aansluiten op tal van evenementen, fietstochten, opendeurdagen en workshops. Ambachtslui en kunstenaars stellen hun atelier open. Het thema dit jaar is ‘Vrede’. De activiteiten zijn zeer uiteenlopend: kindersnoetjes beschilderen in ’t Vossenhol in Stekene, biopannenkoeken bakken bij brouwerij Boelens in Sint-Niklaas, tekenen met pastel in Lochristi, enzovoort. Het wordt een topweekend!

5. Uitblazen in provinciale domeinen
In de provinciedomeinen van het Waasland is het elke dag zomer. Provinciedomein De Ster in Sint-Niklaas staat garant voor onnoemelijk veel plezier. Je kan er trampoline springen, de kinderboerderij bezoeken, wandelen in de bossen, zonnen op de ligweiden, zwemmen en heel veel andere watersporten beoefenen. Op de grote zwemvijver drijft deze zomer een supertof opblaasbaar survivalparcours. Zeker doen!
Waterratten kunnen zich ook in provinciedomein Puyenbroeck in Wachtebeke ten volle uitleven in het openlucht zwembad. Je vindt er verder ook een Levend Erfgoedpark en een grote speeltuin.

Trek erop uit met het hele gezin naar het Waasland, en maak er een weekendje weg van.

Kindvriendelijke logies