Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
op zee najaar

Vijf toffe uitstappen op zee in het najaar

Tijdens de herfst- en wintermaanden zal je ons niet snel op een surfplank zien staan. Tegen een zeiltocht naar een windmolenpark op open zee zeggen we daarentegen geen nee. Duffel je warm in en stap mee aan boord voor deze vijf coole uitstappen op zee.

Zeehonden spotten met de speedboat

De luxueuse speedboat van Knokke Boat Zeehonden Discovery brengt je vanuit Zeebrugge naar de monding van de Westerschelde. Het natuurgebied is de speelplaats van zeehondjes. Vanop een respectabele afstand sla je het doen en laten gade van deze vertroetelende dieren terwijl je geniet van een glaasje bubbels. Onderweg maak je ook kans op het spotten van bruinvissen. De drie uur durende tocht vliegt voorbij.

Golven pakken met de wavekart

Waaghalzen gaan voor de wavekart. Je zit zelf aan het stuur van de kleine motorboot en bepaalt dus helemaal zelf het ritme en de graad van onstuimigheid. Ervaren instructeurs varen mee op je trip voor de kust van Nieuwpoort of met Knokke Boat voor de kust van Cadzand. Je krijgt gegarandeerd een superkick als je over je eerste golf scheert en je de vrijheid van de zee ervaart. Toffe groepsactiviteit!

Je eerste zeiltocht op zee

Zeilen is het ultieme weg-van-alles-gevoel. Geen nood als je nog nooit van een mastworp, fok of giek gehoord hebt. Je leert het allemaal tijdens een initiatiecursus zeilen van één of meerdere dagen op een prachtig zeiljacht vanuit Zeebrugge. “Ik raak de tijd kwijt en mijn hoofd is daarna leeg en uitgewaaid”, verklapt een doorwinterde zeilinstructeur over zijn passie. Misschien binnenkort ook jouw hobby?

Met de Water-Taxi naar een windmolenpark

Stap met een groep van maximum acht personen in de Water-Taxi in Blankenberge en beleef een leuk avontuur op zee. Er zijn verschillende formules mogelijk: zeetochten naar de Thorntonbank waar de windmolens staan, romantische avondtochten, varen en daarna tafelen…

Rustige rondvaart op open zee

De Seastar verkent op een boeiende manier zowel de open zee, de haven van Nieuwpoort als de IJzer tot in Diksmuide en Ieper. Je kan boven op het dek volop genieten van de omgeving. Als de wind te hard blaast, zak je gewoon een verdieping naar de verwarmde bar. Ook achter glas kan je het leven rondom de boot goed waarnemen. Groepen kunnen de Seastar gemakkelijk reserveren voor een tocht naar keuze.

Er zijn nog heel wat meer mogelijkheden om in de winter de sfeer op zee op te snuiven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heus vissersavontuur?

De meeste van de hierboven vermelde activiteiten geven korting op vertoon van de gratis Kustpas.

Logeren met zicht op zee.

Kijk snel voor een verblijf