Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Gent Stadfestival

Vijf redenen om deze zomer naar Gent af te zakken

Dé stad die deze zomer positief in het nieuws zal komen, is ongetwijfeld Gent. In deze bij uitstek bekendste festivalstad van het land staan maar liefst vijf meerdaagse evenementen gepland, met de tiendaagse Gentse Feesten op kop. Dankzij Gent Jazz Festival en Gent Festival van Vlaanderen geniet de Oost-Vlaamse hoofdstad ook wereldwijd bekendheid als Unesco wereldmuziekstad.

1. Gent Jazz Festival (29 juni – 6 juli 2019)

Het gezellige Gent Jazz Festival vindt plaats op de Bijlokesite. De ingang bevindt zich aan de Godshuizenlaan, langs het Stadsmuseum S.T.A.M. Nationaal en internationaal gerenommeerde artiesten als David Byrne, Tom Jones, Jef Neve en Selah Sue schuiven aan op de podia van dit wereldvermaarde jazzfestival.

2. Gentse Feesten (19 – 28 juli 2019)

Moeten we je nog de Gentse Feesten voorstellen? Dit culturele volksfeest is het handelsmerk van Gent geworden. Tien dagen lang verandert de historische binnenstad in één groot gratis festival met tientallen optredens, straattheater, tentoonstellingen, kinderanimatie, kermis, parades en vooral heel veel ambiance. Je moet het minstens één keer meegemaakt hebben.

3. Patersholfeesten (9 – 111 augustus 2019)

De oudste wijk van Gent heeft met de Patersholfeesten hun eigen mini-versie van de Gentse Feesten. Het is een gezellig buurtfeest met veel sfeer en ambiance. Heerlijk om te beleven, er gewoon door te wandelen en het allemaal op je te laten afkomen.

4. Jazz in ’t Park (5 – 8 september 2019)

Jazz in ’t Park slaat zijn tenten op in het Koning Albertpark, in de volksmond het Zuidpark. Dit gratis festival zet hedendaagse en Belgische jazzartiesten volop in de kijker. Zowel gevestigd talent als opkomend talent treden aan. Het Zuidpark baadt vier dagen lang in een ongedwongen jazzy sfeertje. Cool!

5. Klassiek, film en sport

Met Gent Festival van Vlaanderen (14 september 2019 – 5 oktober 2019) wordt het najaar ingezet. Dit internationaal muziekfestival in de historische binnenstad draait vooral rond klassieke muziek. In totaal staan 180 concerten gepland met ruim 1500 artiesten van over de hele wereld. Binnen de vleugels van Gent Festival van Vlaanderen vinden onder andere OdeGand, Parklife en Artbeat plaats.

Filmsterren van over de hele wereld komen wat graag naar het Film Fest Gent (8 – 18 oktober 2019). Het jaarlijks internationaal filmfestival brengt tientallen kwaliteitsfilms, filmmuziekconcerten van topcomponisten en buitengewone tentoonstellingen in de rand van de cinema.

Sportliefhebbers kijken reikhalzend uit naar de Lotto Zesdaagse van Vlaanderen Gent (12 – 17 november 2019). Dit unieke wielerspektakel in ’t Kuipke in het Citadelpark zorgt elke avond voor een bruisende sfeer.

Moe van al dat feesten? Boek een overnachting in de Gentse binnenstad en vier de dag nadien gewoon verder!

Logies in Festivalstad Gent