Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Vlooybergtoren
Alle artikels

Vijf niet te missen haltes op het Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels volgens Hans Meus

Pas als je de heuvels te voet bedwingt, voel je het ritme van het Hageland. Maak tijd om de geuren en kleuren, de zuiders wijnhellingen, de holle wegen en panorama’s helemaal in je op te nemen. Hans Meus – broer van – is een fiere Hagelander. Zijn tips?

Het wandelnetwerk Hagelandse heuvels neemt je mee over de mooiste wegen en paden, 300 kilometer lang. En als je onderweg Hans Meus kruist, heeft hij altijd een brede glimlach op zijn gezicht. ‘Want ik vind dit een spannende streek, vol mystiek en verhalen. Maar ook enorm ontspannend door het landschap van dichte bossen, uitgestrekte velden, valleien en heuvels’, vertelt Hans. Wat mag een bezoeker niet missen volgens hem?

Het Kasteel van Horst

Een wondermooie waterburcht als een baken in het groene landschap. Ooit zou de Rode ridder er gewoond hebben, misschien wel helemaal bovenaan in de stoere woontoren?

Het Troostembergbos

Samen met het Walenbos vormt het Troostembergbos 500ha ongerept groen, een brok natuur in de plooien van het Hageland, met mooie wandelwegen.

De wijnhellingen

De Hagelandse heuvels bestaan uit ijzerzandsteen, geknipt voor wijnbouw. De wijnhellingen geven de streek dat unieke zuiderse tintje en zorgen voor een lekker fruitig streekproduct.

De Vlooybergtoren

Een zwevende trap in roestbruin cortenstaal op de top van de Vlooiberg in Tielt-Winge: 20 meter lang, 11 meter hoog, en bovenaan een verbluffend uitzicht. Zie jij de koepel van de basiliek van Scherpenheuvel?

De Gempemolen

Een historische watermolen aan de rand van het Troostembergbos en een gezellige brasserie met een uitnodigend terras. Met gastheer Hans Meus die je van de Hagelandse streekproducten en gastvrijheid laat proeven.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in