Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
koffie
Alle artikels

Vier gezellige koffiestops in het Brugse Ommeland

Zalig om voor je wandeling of fiets- of motortocht te genieten van een uitgebreid ontbijt rijkelijk voorzien van lokale streekproducten. Elke koffiebar ruikt anders. Ze werken met zelf gekozen koffiebonen die elk een ander aroma verspreiden. Het klaarmaken van de koffie is een pure kunst die de barista’s in onderstaande selectie als geen ander onder de knie hebben.

Tante Marie in Damme

In het centrum van het pittoreske Damme worden zoetemondjes verwend bij Tante Marie. Je vindt er huisgemaakt gebak en een uitgebreide kaart met ijscreaties. Op hun speciale koffie- en theekaart staan twintig verschillende soorten vermeld. Tijdens de week kan je er terecht voor een verfijnde lunch en in het weekend voor een stevig ontbijt met lokale streekproducten.

Kerkstraat 38, Damme

Eliana ontbijt- en koffieboetiek in Oedelem

Het Eliana ontbijt is een onovertroffen ochtendlijke culinaire ontdekkingstocht. De koffie, chocomelk en thee worden er met veel zorg bereid. Je geniet er van lokale biertjes, zelfgemaakte ijsthee en biosapjes. Of boek je een arrangement: start de dag met een ontbijt en laat je begeleiden tijdens een prachtige wandel-, fiets- of motorroute.

Oudezakstraat 2b, Oedelem (Beernem)

Koffie- en eethuis Castelly in Pittem

Het warme en gezellige interieur maakt je koffiemoment des te intenser. De binnenhuisdecoratie is te koop in dit toeristische infopunt van het Brugse Ommeland. Je vindt er zelfgemaakte taart, heerlijke desserts en fijne lunchgerechten.

Tieltstraat 19A, Pittem

Pat’s Coffee in Oedelem

Tijdens de week een ambachtelijke koffiebranderij en op vrijdag, zaterdag en zondag een winkel en tearoom met gezellig terras. De koffies zijn er uitmuntend. De appelstrudel en pannenkoeken om duimen en vingers bij af te likken.

Bruggestraat 191, Oedelem (Beernem)

In het centrum van werelderfgoedstad Brugge zijn koffiebars alomtegenwoordig. Wie tijdens of na het shoppen een fijne koffie wil proeven zal zeker zijn gading vinden op één van deze adressen:

*Viva Sara Kaffée (Zilverpand 7): Ingenieuze gerechten, kleine hapjes en zoete zondes en dat in een fraai interieur.

*Coffeebar Adriaan (Adriaan Willaertstraat 7): Ontbijt, lunch of gewoon voor een koffie met de uiterste zorg bereid.

*Koffiehuis Ristretto (Moerkerkse Steenweg 136b, Sint-Kruis): Van een maxi ontbijt tot lekkere bistro gerechtjes. Een grote keuze aan koffie.

*The Gulliver Tree (Cordoeaniersstraat 4): Gezellig in de zetels bij de haard of aan een tafeltje genieten van vers huisgemaakt gebak, een ontbijt of een lichte lunch.

*Koffiehuis Ter Steeghere (Burg 15): Authenticiteit troef in de kaart van dit gezellige koffiehuis, met tal van lokale streekproducten zoals kazen, charcuterie, ijs en bier.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in