Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Jeannine

Verrukkelijke hotspots in Vlaams-Brabant

Het Hageland kan je op ontelbare manieren ontdekken. Al wandelend, al fietsend of al proevend. Treed jij in de smakelijke voetsporen van fruitteelster Jeannine Vanhellemont? Ontdek hieronder haar 5 culinaire hotspots!

Fruit Vanhellemont, smaakvolle familieproducten

Sinds 1969 staat de familie Vanhellemont in het teken van fruit. Het fruitbedrijf kweekt en verwerkt appels en peren. Met een ruim gamma als resultaat: confituur, pralines, advocaat, jenever, koekjes … Toe aan verfrissing? Maak een stop te Meensel-Kiezegem en geniet van een sappige Jonagold.

De Heerlyckheid, smakelijk sociaal project

De Heerlyckheid geeft mensen uit eigen streek een kans aan de slag te gaan. In het gezellige eetcafé en het bijhorende winkeltje bulkt het van straffe streekproducten en mensen die goesting hebben om te werken.

De Wever, verblijven op de boerderij

Bij moeder Veerle en dochter Veerle zit je goed als je van het boerenleven houdt. Je logeert er op de boerderij, kuiert langs lammetjes of proeft er van vers gedraaid schapenijs. Een verblijf bij De Wever is moeilijk te overtreffen.

Heerlijk Hageland, het lekkerste van de streek

Honing, abdijbier, chocoladepasta, speculaas, wijn … Wie binnenwandelt bij Heerlijk Hageland geraakt niet uitgekeken. Ann en partner Luc baten in het centrum van Scherpenheuvel een winkel uit met streekproducten. Hun favoriet? Da’s misschien wel hun eigen gin ‘Drooog’.

Gasthof Ter Venne, toegankelijk topniveau

Bij feestzaal en bistro Ter Venne is iedereen welkom. Al zie je dat niet aan het niveau. Geen overdonderend aantal gangen. Je kiest zelf van hoeveel culinaire hapjes je geniet. Héérlijk toegankelijk.

Aan één dag tafelen niet genoeg? Overnacht en maak er twee dagen van!

Overheerlijke logies in het Hageland