Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Jeannine
Alle artikels

Verrukkelijke hotspots in Vlaams-Brabant

Het Hageland kan je op ontelbare manieren ontdekken. Al wandelend, al fietsend of al proevend. Treed jij in de smakelijke voetsporen van fruitteelster Jeannine Vanhellemont? Ontdek hieronder haar 5 culinaire hotspots!

Fruit Vanhellemont, smaakvolle familieproducten
Sinds 1969 staat de familie Vanhellemont in het teken van fruit. Het fruitbedrijf kweekt en verwerkt appels en peren. Met een ruim gamma als resultaat: confituur, pralines, advocaat, jenever, koekjes … Toe aan verfrissing? Maak een stop te Meensel-Kiezegem en geniet van een sappige Jonagold.

De Heerlyckheid, smakelijk sociaal project
De Heerlyckheid geeft mensen uit eigen streek een kans aan de slag te gaan. In het gezellige eetcafé en het bijhorende winkeltje bulkt het van straffe streekproducten en mensen die goesting hebben om te werken.

De Wever, verblijven op de boerderij
Bij moeder Veerle en dochter Veerle zit je goed als je van het boerenleven houdt. Je logeert er op de boerderij, kuiert langs lammetjes of proeft er van vers gedraaid schapenijs. Een verblijf bij De Wever is moeilijk te overtreffen.

Heerlijk Hageland, het lekkerste van de streek
Honing, abdijbier, chocoladepasta, speculaas, wijn … Wie binnenwandelt bij Heerlijk Hageland geraakt niet uitgekeken. Ann en partner Luc baten in het centrum van Scherpenheuvel een winkel uit met streekproducten. Hun favoriet? Da’s misschien wel hun eigen gin ‘Drooog’.

Gasthof Ter Venne, toegankelijk topniveau
Bij feestzaal en bistro Ter Venne is iedereen welkom. Al zie je dat niet aan het niveau. Geen overdonderend aantal gangen. Je kiest zelf van hoeveel culinaire hapjes je geniet. Héérlijk toegankelijk.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in