Er zijn nog heel wat plekken in Vlaanderen waar je van vakantie kan genieten. Ontdek hier hoe onze uitbaters de maatregelen handhaven.
Spetterende watersportadresjes
Alle artikels

Van buitenzwembad tot zwemvijver: dit zijn de leukste watersportadresjes

Wie zon zegt, zegt watersport! De lente en de zomer zijn hét moment om een nieuwe watersport uit te proberen of gezellig te zonnen aan de zwemvijver. Over heel Vlaanderen vind je verschillende recreatiedomeinen, zwemvijvers, meren en plassen. Met deze lijst ben je de hele zomer zoet!

Van waterrat tot zeemeermin

In Limburg leef je je uit in het Terhills Cablepark in Dilsen-Stokkem. Waterskiën, wakeboarden of kneeboarden? Het kan er allemaal en er is meer! Een aquapark met opblaasbare speeltuigen tot 4 meter hoog zorgen voor extra waterpret. Je kan ook vanop de zijlijn toekijken wanneer de rest ravot in het water. Geniet van een zomers drankje in de beachbar of eet een hapje in de resto terwijl de zon ondergaat. Hou je van de onderwaterwereld? Rep je dan naar TODI in Beringen. Het was het allereerste indoor snorkel- en duikcentrum van Europa. Tussen de tropische zoetwatervissen en decorelementen kan je duik-, snorkel-, freediving- en zelfs zeemeermininitiaties volgen. Heb je al een duikbrevet? Dan kan je via de website een duik reserveren met een duikbuddy of in groep.

Rustig dobberen of razendsnel wakeboarden

Peddelen met de waterfiets, roeien met de kano en varen met de eco-overzetboot. Aan het Donkmeer in het hartje van Scheldeland heb je een ruime keuze aan plezierbootjes die je kan huren. Het eerste weekend van augustus is er extra entertainment tijdens de Waterfeesten met als hoogtepunt het ludieke Ter Land ter Donk en in het Meer. Het weekend wordt feestelijk afgesloten met groots Venetiaans vuurwerk. Voor een portie actie kan je terecht bij het Recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten. Wakeboarden, waterskiën en wakeskaten doe je bij Goodlife Cablepark en nadien nip je van een zomers drankje bij de strandclub. Vakantiegevoel inbegrepen.

Waterpret op de Donkvijver en Dender

Bij The Outsider, een heus outdoor sportcomplex in Oudenaarde en Aalst, neem je deel aan spannende en ontspannende wateractiviteiten. Met het hele gezin ga je op kajaktocht naar het onbewoonde eiland midden in de Donkvijver in Oudenaarde. Peddel naar hartenlust op de plas van 30 hectare groot omringd door groen. Mag het wat sneller zijn? De durvers wagen zich aan het cablepark waar zowel beginners als gevorderden kunnen wakeboarden. Niets toffer dan over het water scheren! Voor meer relaxte watersporten ben je in Aalst aan het juiste adres. Je kan er op de Dender rustig vlotvaren of genieten van een stand-up paddlesessie, ook wel gekend als suppen. Een zalige uitstap voor een zonnige dag!

Zeilen en zonnen in Vlaams-brabant

In Hofstade werden in 1900 putten gegraven voor de aanleg van de sporen. Het gebied groeide in de jaren ’20 spontaan uit tot een recreatieoord. Vandaag is Hofstade gekend als het Recreatiedomein Sport Vlaanderen. Zonnen op het strand, zwemmen in de bewaakte zone, ravotten in de speeltuin of genieten van het gedeeltelijk beschermd natuurlandschap. Vervelen is geen optie. Heb je zin in een namiddagje windsurfen? Aan het domein Ter Heide, beter gekend als 'De Plas van Rotselaar', kan je over het water scheren met je plank. Ook zeilen is mogelijk in Vlaams-Brabant. In Vilvoorde kan je bij de erkende zeilschool WSKLuM leren zeilen met zwaardboten

Sporten op de zee

Onze Belgische kust is de ideale plek om aan watersport te doen. Je ontdekt er sporten die je bijna nergens anders in Vlaanderen kan beoefenen zoals golfsurfen, kitesurfen en catamaranzeilen. Bij elke strandclub aan de kust heb je de mogelijkheid om te golfsurfen. Kitesurfen leer je bij o.a. bij Lakeside Paradise in Knokke-Heist, Side Shore Surfers De Panne en Watersportclub Windhaan De Haan. Voor een lesje zeilen met een catamaran breng je een bezoekje aan RBSC in Duinbergen en Twinsclub Bredene. Je vindt een overzicht van alle activiteiten, initiaties en locaties op de website van de Kust. Een zee aan keuze!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in