Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Uitwaaien in en rond ‘t Stad van A
Alle artikels

Uitwaaien in en rond ‘t Stad van A

Een beetje buitenlucht doet altijd deugd. Niet? Je hoeft daarvoor niet altijd het meest verlaten stukje niemandsland op te zoeken. Ook in en rond de stad kan je een frisse neus halen en op adem komen. Haal je wandelschoenen uit de kast of je fiets uit de garage, trek je muts over je oren en ga even lekker uitwaaien!

(c) Victoriano Moreno - De Waterbus

Antwerpen: van Scheldekaai tot polder

Het water opzoeken voor een verfrissende bries is altijd een goed idee. Waar kan dat beter dan aan de vernieuwde Scheldekaaien? Nog niet zo lang geleden vormden de kaaien een megaparking voor auto’s. Vandaag zijn ze dé perfecte plek om te genieten van de wind in je haren, een weids uitzicht of een gloedvolle zonsondergang.

Zin om uit te waaien óp het water? Verschillende rederijen bieden mooie boottochten aan en laten je zo van dichtbij kennis maken met de oevers van de Schelde en de haven van Antwerpen, de tweede grootste van Europa. Zoek je nadien een picknickplek with a view, ga dan naar de Scheldebocht op het Eilandje. Een nog indrukwekkender uitzicht krijg je op het dak van het MAS, het Museum aan de Stroom. Als je daar dan toch bent: de tentoonstelling op de zesde verdieping leert je alles over de geschiedenis van de Antwerpse haven.

Het klinkt misschien gek, maar tussen die enorme havendokken en imposante havenkranen kan je ook veel natuur ontdekken. Tal van fietsroutes en fietspaden loodsen je door het uitgestrekte havengebied tot ver buiten het centrum van de stad. Haal de havenfietskaart gratis af bij het bezoekerscentrum MAS Havenpaviljoen of raadpleeg de fietskaart online. Je kan ook zelf je eigen route samenstellen dankzij het handige knooppuntensysteem. Als je met een gids de haven al fietsend wil ontdekken, kan je terecht bij Antwerp By Bike, bij Cyclant of Port of Antwerp. Of zet je fiets op De Waterbus en verken zo verder gelegen gebieden zoals Hemiksem, Kruibeke of Lillo.

(c) Gianni Camilleri www.woodmonkey.be | Neutelings Riedijk Architecten

Op naar Linkeroever

Ook de overkant van de Schelde is de moeite waard. Neem de voetgangerstunnel of de Waterbus naar Linkeroever, en geniet daar van een fijne wandeling of fietstocht met het mooiste uitzicht op de skyline van Antwerpen. Ga uitwaaien aan het Strand van Sint-Anneke en geniet in één van de restaurants van heerlijke mosseltjes. Of maak een wandeling in natuurgebied Middenvijver, een poldergebied dat vroeger regelmatig overstroomde en waar je vandaag kan struinen tussen wilgenstruwelen, grasvlaktes en wuivend riet.

Liever de fiets op? Deze begeleide fietstocht, met een gids van Antwerp By Bike, start op Linkeroever, maar eindigt aan de overkant aan het nieuwe Droogdokkenpark.

Van Hoboken tot Berchem

Nog niet helemaal uitgewaaid? Volg dan eens het vlonderpad in de fotogenieke Hobokense polder, het grootste groengebied in Antwerpen met tal van mooie uitkijkpunten. Struin rond tussen de bloemenpracht en wilgenbosjes in natuurgebied De Oude Landen in Ekeren, of de prachtige rozentuin en slotvijver in het nabijgelegen Veltwijckpark. Vlakbij Berchem station vind je dan weer deze verrassing: De Wolvenberg is het enige natuurgebiedje dat letterlijk in de stad ligt.

Nog meer fietstochten langs en over het water in Antwerpen kan je hier vinden. En een overzicht van alle wandelingen in en rond de stad zie je hier. Of download één van de 14 wandelbrochures die je langs groene plekken in en rond Antwerpen leiden.

(c) François De Heel - Hobokense Polder

Uitwaaien onder de bomen

Zin in een magische avond in een magisch stukje natuur? Van 30 oktober tot 15 november kan je in het Rivierenhof terecht voor De Grote Schijn, een zinnenprikkelende tocht door het donker. Laat je omver blazen door dit unieke audiovisuele spektakel zonder woorden. Opwarmen doe je nadien bij een tas soep of warme chocolademelk op één van de winterse terrassen.

3 x slapen

Waarom geen weekendje uitwaaien? Deze adresjes zijn de perfecte start voor een fiets-of wandeltocht rond ’t stad.

Katrijn en Frederick verwelkomen je graag in hun stijlvolle B&B Ceder10 in Kruibeke. Begin de dag met versgebakken brood en stap kilometers door de polders van Kruibeke.

U Eat & Sleep is een charmant boutiquehotel op het Eilandje met 15 luxekamers én een mooi zicht op de jachthaven en het MAS.

In B&B Sint-Mariaburg in Ekeren-Mariaburg logeer je in alle rust in een gerestaureerd bijgebouw van een oude boerderij. Het station Sint-Mariaburg en de fietsostrade liggen vlakbij: je kan dus zo met de trein of de fiets richting Antwerpen vertrekken.


Ontdek nog meer leuke logies op Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Verschillende logiesuitbaters werken samen met restaurants en wijzen je de weg richting veilige take-awayopties. Informeer ernaar bij je boeking.

Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in