Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Toegankelijk fietsen - Visit Flanders
Alle artikels

Toegankelijke routes voor iedereen

Heerlijk fietsen of wandelen door de Vlaamse natuur en pittoreske dorpjes. Voor de meeste Vlamingen is het vanzelfsprekend, maar als rolstoelgebruiker is dat niet altijd evident. Daarom lijsten wij de fijnste toegankelijke wandel- en fietsroutes voor je op.

Iedereen op de fiets in Vlaams-Brabant

Mensen met een beperking kunnen zich uitleven op een van de acht ‘Iedereen toeristroutes’. Stuk voor stuk mooie routes zonder hindernissen. Met een duo- of rolstoelfiets ben je hier aan het juiste adres. Geniet onderweg van toegankelijke stops zoals Belevingscentrum ’14-’18, de stiltetuin van het voormalige Ursulinenklooster of het Sven Nys Cycling Center. Een aangepaste fiets kan je huren bij Velo in Leuven en Aarschot of in provinciedomein Het Vinne.

Fietsroutes voor iedereen in Antwerpen

In Antwerpen zijn er tal van toegankelijke fietsroutes, bezienswaardigheden, restaurants, cafés en logies. Perfect voor een daguitstap of weekendje weg. Je kan starten aan de knooppuntenlussen in Bornem, Brasschaat, Retie en Rijkevorsel. Ook tal van gebouwen werden gecontroleerd op toegankelijkheid. Zo kan jij zonder zorgen genieten van een ontspannend uitje.

Zorgeloos door de Limburgse natuur

In Maasmechelen geniet je van Het Zandloperpad in De Mechelse Heide. Deze verharde weg van 1,5 km door de voormalige zandgroeve toont de veelzijdige biotopen van het Nationaal Park. Ook in Connecterra leidt een deels verharde weg je naar het grote meer en aan Waterburcht Pietersheim start de groene wandeling van 3,7 km. Zin in een rondje met de fiets? Daarvoor is Limburg de ideale bestemming. Bij Home Fabiola in Maasmechelen kan je verschillende aangepaste fietsen huren en ben je meteen op het fietsroutenetwerk Kempen en Maasland of in Nationaal Park Hoge Kempen. Ook in Sint-Truiden fiets je zorgeloos door de natuur. Volop genieten in de fruitstreek!

Oost-Vlaanderen zonder grenzen

Oost-Vlaanderen publiceerde een gratis magazine met 5 wandel-, 3 fiets- en 3 autoroutes voor mensen met een beperking: StapAf+. Het ideale roadbook voor een meerdaagse uitstap! Je vindt er wandelroutes zoals het mooie lusje Molsbroek-Buylaersroute dat langs twee natuurgebieden gaat. Toegankelijk groen op een boogscheut van het centrum van Lokeren! Op de Cederroute fiets je op de brede en verharde wegen langs het schilderachtige landschap van de Leiestreek. Ook tal van gastvrije logies werden gescreend op mogelijke drempels. Aan de hand van deze informatie kan je je voorbereiden op maat van jouw noden.

Fietsen langs de polders

West-Vlaanderen werkte in elke regio een route uit die gescreend werd op toegankelijkheid. In het Brugse Ommeland fiets je vanuit Blankenberge richting Lissewege, het pittoreske witte dorpje. Geniet onderweg van de fluitende vogeltjes in de vogelweidegebieden van de Uitkerkse Polders en de Meetkerkse Moeren. Ook in de Leiestreek fiets je naar hartenlust langs het groene Provinciedomein Baliekouter en het Kanaal Roeselare-Leie.

Foto artikel: © Visit Flanders

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in