Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Tips voor twijfelaars: stad of strand?
Alle artikels

Tips voor twijfelaars: stad of strand?

De strand-en-stadvakantie

Wie dol is op het bruisende van de stad maar het weidse van de kust ook wel weet te appreciëren, hoeft echt niet te kiezen. Combineer het beste van twee werelden met een duo-trip naar Kortrijk-Oostende of Brugge-Zeebrugge.

Urban duo Kortrijk en Oostende

Vorige zomer tipte de Britse krant The Guardian Oostende nog als ‘Fantastische kuststad’ om de levendige atmosfeer en gevarieerde horeca. Zo kan je bijvoorbeeld de veerboot naar Fort Napoleon nemen, de streetarttoer The Crystal Ship ontdekken of cultuur meepikken in cultuurcentrum De Grote Post. Geniet van aan tafel bereide tartaar bij Bistro Mathilde vlakbij het Casino-Kursaal en blijf er ineens overnachten of kies voor de penthouse-suite met ruim terras met zeezicht bij Avenue Beach Hotel.

Een uurtje treinen brengt je in hartje Kortrijk. Niet alleen sleepte de stad in 2019 prijzen in de wacht met de verlaagde Leieboorden, het levert haar tevens een hoge score voor eten, sfeer en gezelligheid op. Uitgaansbuurt Buda-eiland trok intussen heel wat hippe zaken aan. Je shopt er bij hippe conceptstores en komt bij met een koffietje van bijvoorbeeld de veelvuldig bekroonde barista’s bij Viva Sara. Ook foodies blijven hier niet op hun honger zitten, voor pure eerlijke keuken (goed voor een 14/20 bij Gault Millau) trekken ze naar ViEr zijn, in de voormalige Sint-Vincentiuskliniek. Rond af in de high-end cocktailbar Sprezza waar je recht in bed duikt, in je kamer boven de bar bij Hotel Damier.

De tweeling: Brugge en Zeebrugge

Brugge wordt bij de mooiste steden ter wereld gerekend, maar heeft veel meer in petto dan haar imago als het ‘Venetië van de Lage Landen’. Zo grossiert de stad bijvoorbeeld in trendy terrasjes. Van een verstopt paradijs achter café De Stoepa over het terras van het hippe cultuurcentrum De Republiek tot een zitje-met-martini bij cocktailbar Groot Vlaenderen. Een tafeltje scoren bij exclusieve wijnbar Castelnuovo kan ook letterlijk: alles van het interieur is er te koop. Duik na enkele wijntjes onder de lakens bij de Luxury Suites boven de wijnbar. Honger? Bar Bulot by Hertog Jan brengt Frans-Belgische signatuurgerechten in een hedendaagse uitvoering.

Bovenop het Concertgebouw en Belfort heb je zicht op de kust, want in het geval van plotse zeezucht is Zeebrugge nooit veraf. De tweelingzussen zijn verbonden via het Boudewijnkanaal en de badstad heeft een lang breed strand om te kitesurfen of gewoon te chillen. De luttele afstand van 15 kilometer is ideaal om per fiets stad en strand eindeloos af te wisselen. Tip: de skyline van Brugge bewonderen kan vanop de cruiseterminal in Zeebrugge.

Beeld: © VisitFlanders


Dankzij de inspanningen van de hele sector, zijn de meeste overnachtingen en activiteiten nog steeds beschikbaar. Sommige logies en activiteiten zijn mogelijk geschrapt. Informeer je op voorhand over je uitstap.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in