Time for romance: 10 romantische logies om samen uit te blazen

Vlaanderen Vakantieland 28 november 2020

Wat is er gezelliger dan samen op romantisch weekend te gaan wanneer de koude dagen eraan komen? Met deze 10 logies wacht jou en jouw partner pure ontspanning en quality time als koppel.

1. B&B B'Guest in Brugge

Bij B&B B'Guest komt jouw droom uit. In deze intieme B&B overnacht je in een 17de eeuws poortgebouw dat in 2020 volledig werd gerenoveerd. Nu is het een schitterende uitvalsbasis om zowel het toeristische als het authentieke Brugge te verkennen. Je kan er in alle rust van elkaar en het mooie Brugge genieten.

B&B B'Guest
(c) Logeren in Vlaanderen - B&B B'Guest

2. B&B Bosbaar in Kluisbergen

Dromen tussen de bomen: B&B Bosbaar heeft haar motto niet gestolen. Een twee kilometer lange onverharde weg wijst je de weg naar dit magisch plekje midden in het Kluisbos. Hier moet je zijn voor rust en privacy, want jullie verblijven in de enige gastenkamer, een zalige cocon in de nok van het dak. Je slaapt er tussen de bossen, waar het overdag heerlijk wandelen of fietsen is.

(c) Bosbaar

3. B&B Tspijker in Mol

B&B Tspijker ligt aan de toegang van het Grote Netewoud en de Belse bossen, midden in het groen. De vele fiets- en wandelmogelijkheden maken deze plek tot een parel van de Kempen. Maar hier is het ook romantisch logeren. De vier gastenkamers zijn ingericht met oog voor detail. Prinsheerlijk slapen doe je in een comfortabel boxspingbed onder een luxueus donsdeken en het allerfijnste bedlinnen. ‘s Ochtends wacht er een uitgebreid huisgemaakt ontbijt met streekproducten op jou. Niet te versmaden!

(c) B&B Tspijker

4. B&B Akemi in Zemst

Tussen de groene velden en weiden van Zemst ligt B&B Akemi, waar het heerlijk tot rust komen is. In de buurt wandel je doorheen natuurgebieden, parken of uitgestrekte bossen en tuinbouwlandschappen, maar ook langs kerkwegen, vijvers en oude kasteeldomeinen. Er is ook een uitgebreid mountainbike-netwerk. Akemi is bovendien adult-only. Hier geniet je van de stilte in ruime, comfortabele suites, met een fles champagne erbij.

5. Monte Cristo in Hoeselt

Welverdiende rust combineren met een verkwikkende wellness? Daarvoor moet je bij boetiekhotel Monte Cristo zijn. Hier logeer je in een verkeersluwe en rustige landelijke omgeving, op een boogscheut van het kasteel van Alden Biesen. Je kan in de buurt prachtig fietsen en wandelen. Wie helemaal zorgeloos wil genieten, boekt meteen het driedaagse romantisch arrangement.

6. Hotel Pillows Grand Boutique in Gent

In dit 4 sterren superior design hotel word je helemaal in de watten gelegd. Geniet van culinaire hoogtepunten in het restaurant 'LOF', relax in de Finse sauna, infrarood sauna of het wellness bad. Bovendien ligt dit luxueuze hotel op 5 minuten wandelafstand van de winkelstraten, boutiques en het historisch centrum.

7. Hotel Navarra in Brugge

Hotel Navarra, een elegant 17de eeuws oud herenhuis is erkend als Historisch Monument.Ze bieden je vandaag alle comfort van een viersterrenhotel - inclusief een overdekt zwembad, de sauna, een professionele fitnessruimte, het tuinterras en jazzbar 'The Duke'. Jouw bezoek aan Brugge, het Venetië van het Noorden, begint hier in een gezellige, romantische, vreedzame en ontspannen sfeer.

Hotel Navarra Brugge
(c) Logeren in Vlaanderen - Hotel Navarra Brugge

8. B&B Karrehuis in omgeving Leuven

Logeren in het meest romantische adresje in de omgeving van Leuven? Daarvoor moet je bij B&B Karrehuis in Bierbeek zijn. De B&B is gelegen in het charmant en karaktervol voormalig koetshuis van het eeuwenoud domein van kasteel Vijverhof. Laat je bij het ontbijt verwennen met streekproducten en huisbereide gerechten en kom tot rust in de ruime kamers met alle comfort.

9. B&B De Verborgen Parel in Borgloon

De naam zegt het zelf al: in B&B De Verborgen Parel verblijf je op een uniek adresje tussen de uitgestrekte velden en boomgaarden van Borgloon. Na een fietstocht of wandeling in de natuur kom je helemaal tot rust in de mooie tweepersoonswhirlpool met lichttherapie op jouw kamer. De volgende ochtend geniet je van ontbijt op de kamer, alvorens een citytrip te maken naar Hasselt, Sint-Truiden of Tongeren.

(c) De Verborgen Parel

10. Hotel O Kathedral in Antwerpen

Logeren in het hartje van de stad Antwerpen en op wandelafstand van winkelstraten en culturele hotspots? Dat kan in Hotel O Kathedral. Bij mooi weer kan je romantisch ontbijten op het terras met zicht op de kathedraal. Er zijn ook picknickmanden ter beschikking voor de echte romantische zielen.

Uitzicht Hotel O Kathedral Antwerpen
(c) Logeren in Vlaanderen - Hotel O Kathedral met uitzicht op de kathedraal

Het adresje van jouw dromen niet gevonden? Zoek dan jouw droomverblijf voor twee tussen deze romantische logies.