Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Herfstwandelen Tervuren
Alle artikels

Tijd voor een bosbad!

De natuur intrekken, da’s ontsnappen aan alle drukte. Weg van lange files, lawaai en een overdosis aan schermen. Tenzij… je natuurlijk op een bende spelende kinderen, luidruchtige kampeerders of hijgende joggers botst. Daar gaat de rust waar je zo naar verlangde.

Of niet? Laat je verrassen door een bosbad! Een bosbad neem je het best in een natuuroase, een stukje stille natuur. Daar focus je je op wat je hoort, ziet, ruikt en voelt. Je herontdekt al je zintuigen. Drie, twee, een en ssssjt!

Voor elk wat bos in Oost-Vlaanderen

Zin in een kleurrijke boswandeling? In ‘Woudlopen’ ontdek je vijf ontspannende wandelingen in de Oost-Vlaamse bossen. Wat dacht je van een combinatie van van cultuur en natuur in Bos ’t Ename? Of ga je liever voor een sportieve tocht met de fit-o-meter in het Buggenhoutbos? Het Kravaalbos ligt dan weer in de culinaire Faluintjesstreek en is de droom voor elke bierliefhebber. In Landschapspark Drongengoed kunnen ervaren wandelaars zich ùren uitleven. En ook de Lembeekse bossen zijn echt de moeite. Na een deugddoende wandeling plof je je gewoon neer in een gezellig cafeetje. Genieten maar! Zoveel keuze, waar begin je?!

In stilte genieten in Antwerpen

Begrijp ons niet verkeerd: de Antwerpse bossen zijn in élk seizoen de moeite waard. Maar in de herfst zijn ze extra mooi door het goudoranje tapijt. Neem nu de Stiltewandeling in Bornem. In dit officiële stiltegebied kom je helemaal tot rust door de vele natuurlijke geluiden. Even uitblazen onderweg? Rust uit in een van de hangmatten. Er is ook een bijhorende brochure die je de natuur nóg bewuster laat ervaren door leuke opdrachtjes. Ook een aanrader in de ‘Stille Kempen’ is de Stiltewandeling in Landschap De Liereman in Oud-Turnhout. Laat je verrassen door de geruisloze zenkracht van dit stukje Kempense natuur. Namasté!

Natuuroases in Vlaams Brabant

Op slechts 10 km van de Grote Markt in Brussel vind je een van de grootste bosgebieden van Vlaanderen: het Zoniënwoud. Aan de Onthaalpoort Groenendaal stoot je op een natuuroase, een stukje stille natuur om je hoofd leeg te maken. Alle objecten die je daar vindt, zijn gemaakt door de eigen bosarbeiders. Ook in het Heverleebosopent binnenkort een natuuroase. In dit bos kom je ook tot rust aan De Minnebron met drinkbaar water of op het kunstige Pad van Ad. De moeite!

Lekker rustig in Limburg

Kom tot rust in het Nationaal Park Hoge Kempen: een uniek natuurgebied van 6.000 ha waar je kan wandelen, fietsen of paardrijden, al dan niet met een Ranger. Zorgeloos genieten! Op zoek naar een erkend stiltegebied? Dat vind je in Natuurgebied Gerhagen in Tessenderlo. Start je tocht in de korte stiltetentoonstelling en ervaar het effect van geluid en stilte. In het bosmuseum kan je ook een gratis rugzakje uitlenen met spulletjes om nóg meer tot rust te komen. Ben jij wild van wild? Dan moet je in de Voerense bossen zijn. Daar kan je in alle stilte wel eens een ree, everzwijn of das tegenkomen. Spannend!

Herfsttaferelen in Brugse Ommeland

De Japanners weten het al langer, maar ook het Brugse Ommeland is helemaal mee: niets zo heilzaam als baden in een bos. In de Vagevuurbossen wandel je door heide, open plekken, poelen, dennen, sparren, en ga zo maar door. Een aards paradijs, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden. Ook in Heideveld-Bornebeek kan je rustig bosbaden. Je spot er misschien zelf hertjes die drinken bij de poel. Na je wandeling kom je tot rust in De Kruiderie voor een welverdiende kruidenthee of een pittig biertje met citroenverbena. 

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in