Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Damiaanmuseum
Alle artikels

Thuis bij de Grootste Belg

Wat bezielde Pater Damiaan om de deur van zijn ouderlijke boerderij achter zich toe te trekken en de boot richting Hawaii te nemen? Misschien kan een bezoek aan zijn geboortestreek het een en ander verklaren. Op stap door de streek van de Grootste Belg.

Het Damiaanmuseum, een levensverhaal

Het geboortehuis van Damiaan is een interactief belevingscentrum over zijn leven, van toen hij nog gewoon Jefke De Veuster was en elke dag te voet naar het dorpsschooltje van Werchter stapte. Op zijn 23ste zei hij zijn ouders vaarwel en ruilde hij het gehucht Ninde voor Hawaii. Op Molokaï vond hij zijn roeping tussen de melaatsen als mensenrechtenactivist en ontwikkelingshelper avant la lettre. Een inspirerend leven, tot vandaag. Een bezoek aan het Damiaanmuseum laat je dan ook niet snel los.

In het spoor van Damiaan

Ontdek de geboortestreek van Damiaan met de Damiaanwandeling. Vertrek aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Tremelo waar de kleine Jozef De Veuster gedoopt werd. Stap over dezelfde baantjes door de Laakvallei naar zijn voormalige school. Ga onderweg het belevingscentrum Rock Werchter X binnen, een heel andere wereld dan die van Damiaan. Sluit af met een lekker Jack-Op biertje op een terras. Deze wondermooie tocht van 12,3 km is helemaal bewegwijzerd.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in