Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Damiaanmuseum

Thuis bij de Grootste Belg

Wat bezielde Pater Damiaan om de deur van zijn ouderlijke boerderij achter zich toe te trekken en de boot richting Hawaii te nemen? Misschien kan een bezoek aan zijn geboortestreek het een en ander verklaren. Op stap door de streek van de Grootste Belg.

Het Damiaanmuseum, een levensverhaal

Het geboortehuis van Damiaan is een interactief belevingscentrum over zijn leven, van toen hij nog gewoon Jefke De Veuster was en elke dag te voet naar het dorpsschooltje van Werchter stapte. Op zijn 23ste zei hij zijn ouders vaarwel en ruilde hij het gehucht Ninde voor Hawaii. Op Molokaï vond hij zijn roeping tussen de melaatsen als mensenrechtenactivist en ontwikkelingshelper avant la lettre. Een inspirerend leven, tot vandaag. Een bezoek aan het Damiaanmuseum laat je dan ook niet snel los.

In het spoor van Damiaan

Ontdek de geboortestreek van Damiaan met de Damiaanwandeling. Vertrek aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Tremelo waar de kleine Jozef De Veuster gedoopt werd. Stap over dezelfde baantjes door de Laakvallei naar zijn voormalige school. Ga onderweg het belevingscentrum Rock Werchter X binnen, een heel andere wereld dan die van Damiaan. Sluit af met een lekker Jack-Op biertje op een terras. Deze wondermooie tocht van 12,3 km is helemaal bewegwijzerd.

Verblijf een nachtje in de geboortestreek van Pater Damiaan en ontdek de drijfveren van onze Grootste Belg.

Logeren bij Damiaan