Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Tentoonstelling Wolven in Limburg

Straffe tentoonstellingen en sprekende kunst

Laat de herfst buiten maar waaien, want er zijn zoveel straffe tentoonstellingen te bezoeken. Van Bruegel tot Kamagurka, over wolven en Japanse beeldcultuur. Perfect voor een daguitstap of weekendje weg in de laatste maanden van  2019!

Bruegel en Borman

450 jaar geleden trok Pieter Bruegel door het Pajottenland. Hij liet zich inspireren door het landschap, de bewoners en de cultuur. Wat zou hij vandaag schilderen? Vijf topillustratoren -  Carll Cneut, Sassafras De Bruyn, Lobke Rondelez, Fatinha Ramos en Delphine Frantzen - zoeken het uit. Nog tot 17 november 2019.

Museum M in Leuven Museum M in Leuven toont het virtuoze vakmanschap van de 16de-eeuwse meester-houtsnijder Jan II Borman. Met meer dan 120 beeldhouwwerken, maar ook met schilderkunst, tapijtkunst en werk op papier. Nog tot 26 januari 2020.

Wolven en fashion

Hoe herken je een wolf? Waarom duikt hij op in Limburg? Hoe kunnen dier en mens samenleven? De reizende expo Wolven in Limburg geeft in het Mariahof in Bree antwoord op alle wolvenvragen. Tot 29 december 2019.

In modemuseum SMUK stap je een interactieve wereld binnen vol pracht en praal, tussen de historische én hedendaagse versiertechnieken van de luxemode. In de wonderkamers kan je er ook zelf mee aan de slag. Tot 8 maart 2020.

Cool Japan en Auschwitz

Het Antwerpse MAS neemt je mee naar de fascinerende wereld van de Japanse beeldcultuur. Ontdek hoe iconen als Hello Kitty en Mario Bros ontstaan zijn uit een lange traditie van historische prentkunst en technieken.

Het gaat er heel anders aan toe op expo Auschwitz.camp in Kazerne Dossin in Mechelen. Ontdek de onbekende geschiedenis van de Poolse stad en het bewuste kamp. Tot 25 juni 2020.

Kamagurkistan en Lieve Blancquaert

Tussen ernst en absurditeit ligt een dunne lijn in het hoofd van Kamagurka. Het Mudel in Deinze pakt uit met een overzicht van zijn vaak – met opzet - choquerende oeuvre. Tot 26 januari 2020.

Fotografe Lieve Blancquaert ging in heel de wereld op zoek naar rituelen. Het resultaat zie je in deze unieke tentoonstelling rond de projecten Birth Day, Wedding Day en Last Day, in de Sint-Pietersabdij in Gent. Tot 12 januari 2020.

VDB Forever

Hij was één van de meest memorabele coureurs van ons land. Tien jaar na zijn plotse dood spreekt Frank Vandenbroucke nog steeds tot de verbeelding. In het Museum van de Wielersport KOERS in Roeselare brengen 34 kunstenaars hulde met de expo VDB Forever. Met werk van onder meer Herr Seele, Karl Meersman, Hans Vandekerckhove, Kristof Santy, Eleni Debo en Randall Casaer.

En er zijn nog veel meer straffe tentoonstellingen te bezoeken die je het gure herfstweer doen vergeten.

Logeren op een locatie die recht uit een museum lijkt te komen?

Kunstzinnige logies in heel Vlaanderen