Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Huysmanhoeve

Start je bezoek aan het Meetjesland in de Huysmanhoeve

Het hart van het Meetjesland bevindt zich vlakbij de stad Eeklo. Aan de rand van de stad vind je de historische Huysmanhoeve. Aan dit provinciaal streekcentrum starten heel wat wandel- en fietsroutes.

Er is al activiteit op de Huysmanhoeve sinds de 13e eeuw. Verschillende gebouwen, waaronder het prachtige en karakteristieke poortgebouw, werden sindsdien herbouwd en aangepast aan de noden van de tijd.

Historische kijkwoning

De hoeve en het poortgebouw zijn beschermde monumenten. De hele site, inclusief de boomgaard, is beschermd als dorpsgezicht. In het woonhuis is een ‘kijkwoning’ ingericht waar je kennismaakt met alle mogelijke facetten van het Meetjeslandse plattelandsleven. Je kan er ook genieten van een heerlijk streekbier of een deugddoende koffie met gebak.

Rond de hoeve vind je een bakoven waar regelmatig demonstraties plaats vinden, een historische boomgaard en een moes- en kruidentuin. Je kan er rustig door wandelen of genieten van het uitzicht op een van de bijzondere bankjes rondom het domein. Kinderen ervaren het hoevedomein als één grote speelplaats waar ze naar hartenlust kunnen ravotten.

Wandel- en fietsen tussen Kaprijke en Zomergem

De Huysmanhoeve met zijn provinciaal streekcentrum is de ideale locatie om het Meetjesland verder te verkennen. Je hebt er een grote parking waar je je wagen kwijt kan. Verschillende wandel- en fietsroutes vertrekken van hieruit, zoals de Huysmanhoeveroute (47 km) die het landelijke Meetjesland tussen Kaprijke en Zomergem verkent. Je doet ook het Keigatbos en provinciaal domein Het Leen aan.

De Huysmanhoeve is gratis toegankelijk van woensdag tot en met zondag, van 11 tot 18 uur. Je vindt de Huysmanhoeve op het adres Bus 1 te Eeklo.

Overnachten in het hart van het Meetjesland?

Boek hier je logies