Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Kalmthoutse heide

Ssst! Hoe stil zijn de Kempen echt?

In de stille Kempen…? Het liedje is nog lang niet achterhaald. Ze bestaan nog, de plekjes waar het echt stil is. Wondermooie wandel- en fietsparadijzen waar je alleen het ruisen van de wind en het getjilp van de vogels hoort. Ga op pad in de vier officiële stiltegebieden van de Kempen.

De Kalmthoutse Heide
In augustus en september kleurt de heide purper en dan klopt het liedje van Armand Preud’homme helemaal. Het is de mooiste periode voor een wandeling langs een van de bewegwijzerde paden.

Landschap De Liereman
Volg van aan het bezoekerscentrum de Stiltewandeling. Alleen het lachen van de kinderen in het speelbos overtroeft de natuurgeluiden.

Wortel-Kolonie
Ooit een kolonie waar landlopers aan het werk waren in de weiden en bossen van de heide in Hoogstraten. Vandaag zie je bij valavond watervleermuizen over de vennen scheren. Met tal van bewegwijzerde wandel- en fietsroutes.

Gestel
Misschien wel het mooiste dorpje van het land. Met hoeves en een statige pastorij in de schaduw van de kerk, verzameld rond het dorpsplein met een schandpaal in het midden. Met rond het dorp weilanden, akkers en de Grote Nete. En stilte, gelukkig maar.

Geniet van de stilte tijdens je slaap in de Stille Kempen!

Stille Kempen logies