Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Kalmthoutse heide
Alle artikels

Ssst! Hoe stil zijn de Kempen echt?

In de stille Kempen…? Het liedje is nog lang niet achterhaald. Ze bestaan nog, de plekjes waar het echt stil is. Wondermooie wandel- en fietsparadijzen waar je alleen het ruisen van de wind en het getjilp van de vogels hoort. Ga op pad in de vier officiële stiltegebieden van de Kempen.

De Kalmthoutse Heide

In augustus en september kleurt de heide purper en dan klopt het liedje van Armand Preud’homme helemaal. Het is de mooiste periode voor een wandeling langs een van de bewegwijzerde paden.

Landschap De Liereman

Volg van aan het bezoekerscentrum de Stiltewandeling. Alleen het lachen van de kinderen in het speelbos overtroeft de natuurgeluiden.

Wortel-Kolonie

Ooit een kolonie waar landlopers aan het werk waren in de weiden en bossen van de heide in Hoogstraten. Vandaag zie je bij valavond watervleermuizen over de vennen scheren. Met tal van bewegwijzerde wandel- en fietsroutes.

Gestel

Misschien wel het mooiste dorpje van het land. Met hoeves en een statige pastorij in de schaduw van de kerk, verzameld rond het dorpsplein met een schandpaal in het midden. Met rond het dorp weilanden, akkers en de Grote Nete. En stilte, gelukkig maar.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in