Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Mysterieuze bossen

Spektakel en mysterie in de bossen van het Dijleland

Als het licht van je fakkel dansende schaduwen op de bomen werpt, komen de verhalen en legenden van de bossen tot leven. Met spektakel, vuur en geheimzinnigheid. Welkom in de mysterieuze bossen van het Dijleland.

Wonderlijk startevent
Het mysterie begint op zaterdag 6 oktober met een wonderlijke kanotocht op de Dijle en een spektakelwandeling in Korbeek-Dijle. Laaf je dorst met een toverdrankje, geniet van spectaculaire vuuracts en dompel je onder in de huiveringwekkende verhalen van de streek. De kanotocht is ook geschikt voor mensen met een beperking.

Elk weekend een ander bos
Na dit startevent hullen de bossen van het Dijleland zich helemaal in een nevel van geheimzinnigheid. Elk weekend dwaal je door een ander bos in het licht van een fakkel of lampion. Onderweg wacht je vuur en vertellingen, zang en acts, geuren en mysterie. Ook natuur: de koesterburen komen tot leven in levensgrote glasramen en een bijzonder klank- en geluidsspel van dichter des Vaderlands Els Moors.

Ontmoet de Arenbergs
Op zaterdag 27 oktober sta je in het Heverleebos en Meerdaalwoud oog in oog met de familie Arenberg. Deze indrukwekkende re-enactmentopvoering past in het festival Vijf eeuwen Arenberg - Blauw Bloed in Leuven en Europa, dat een unieke kijk biedt in het leven en het Leuven van deze roemrijke adellijke familie.

Mysterie op je kamer
Redenen genoeg dus om wat langer te blijven. Het mysterie stopt zelfs niet in je slaapkamer van je logeeradres, want wat zit er toch in die geheimzinnige schatkist? De start van een spannende schattenjacht!

Overnacht in buurt van onze Mysterieuze bossen.

Boek nu een logies
avontuurlijk lichtfeest
avontuurlijk lichtfeest
avontuurlijk lichtfeest