Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
brouwer Marc
Alle artikels

Smakelijke adresjes in Vlaams-Brabant

Wie in Vlaams-Brabant belandt, zit goed op culinair vlak. Daar weet brouwer Marc alles van. Hij verklapt je zijn vijf smakelijke favorieten!

Den Triest, op het ritme van de natuur

Ooit was brouwen enkel zijn hobby. Vandaag brouwt Marc Struyf hele dagen in zijn microbrouwerij Den Triest te Kapelle-op-den-Bos. Moeder natuur heeft er de touwtjes in handen. De ambachtelijke grondstoffen (verse Belgische granen) rijpen zonder machinale tussenkomt. Precies op het ritme van de natuur. En dat proef je!

B&B De Oase, rijkelijk verblijven

In B&B De Oase van Kris Verhasselt te Londerzeel-Malderen kom je in de eerste plaats thuis. Maar bij het betreden van de kamers ontdek je een wellnessextraatje zoals een stoomdouche of ruim ligbad. Ontbijten doe je er rijkelijk met versgeperst vruchtensap en een kaasplank.

Liermolen, meel boordevol vitaminen

Een stukje levende geschiedenis spot je in de graanwatermolen van Grimbergen: de Liermolen. De molen draait niet meer dagdagelijks. Maar molenaar Erik Van Hemelrijck geeft er je met veel passie een demonstratie. Wist je dat traag en integraal gemalen meel alle voedingsstoffen behoudt? Ideaal om een lekker brood mee te bakken.

Coppens-Dirix, ambachtelijke slagerij

De witte en zwarte pensen van slagerij Coppens-Dirix zijn het eerste erkend streekproduct dat de gemeente Zemst rijk is. Zo’n erkenning verklapt vakmanschap. Proef jij de befaamde lekkernijen? Of laat je je verleiden door een ander stukje vlees zoals de cervela?

De Kuiper

Vilvoorde is al jaar en dag hét centrum van de paardenvleesconsumptie. Restaurant De Kuiper - uitgebaat door Alfons Gulickx - bakt of roostert al haar paardenbiefstukken in zelf gesmolten paardenvet. Die korte gaartijd proef je op je bord. Meer dan verse frietjes en een beetje garnituur heeft zo’n smaakvol stuk vlees niet nodig.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in