Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Smaland of Brakelbos?
Alle artikels

Scandinavisch mooi in Brakel

Al wandelend door een frisgroen bos hoor je opeens geritsel in het struikgewas. Een groepje elegante herten komt tevoorschijn en kijkt je even aan voor ze snel wegdartelen. Een tafereel dat enkel in Zweden voorkomt? Nee hoor! Het Brakelbos in de Vlaamse Ardennen is ook een thuishaven voor deze sierlijke diertjes.

Wandel door de feeërieke natuur

Het voorjaar is het beste moment om reekalfjes te spotten langs de Brakelbos wandelroute. Deze route slingert langs de bronnen van de Zwalm en door het frisgroene beukenbos. De Stiltewandelroute in Everbeek moedigt je aan extra stil te zijn en helemaal op te gaan in de natuur. Met een beetje geluk komt een ree even dag zeggen. Meer wandelinspiratie, culinaire tips en logeeradresjes vind je in de brochure ‘Koplopen – Langs knooppunten in de Vlaamse Ardennen’.

Logeren in een landhuis of charmant hutje

In deze streek tref je een heleboel unieke logies. Bij B&B Caes Daele overnacht je in een gerenoveerd landhuis met zicht op de ongerepte natuur. Een baantje trekken in een verwarmd zwembad of detoxen in de sauna. Luxe is hier de grote troef! Eén voelen met de natuur? Vakantielogies De Groene Weg in Brakel biedt knusse houten pods aan omringd door weiden en boomgaarden. Zo’n pod is een stijlvol houten huisje in het groen met privébadkamer. Zo kom je pas echt in aanraking met de natuur!

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in