Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Buitenactiviteiten in Vlaanderen

Save the date: buitenactiviteiten voor de hele familie

De lente is in het land! En dat merk je aan de talloze feesten, festivals, openluchtexposities, evenementen en streekproductenmarkten. Niets leuker dan een namiddagje rondlopen op een gezellig volksfeest. Noteer alvast de volgende data in je agenda, want deze activiteiten mag je zeker niet missen.

Lokerse straattheater

Het centrum van Lokeren is dit jaar weer het decor van het Parktheaterfestival. Een vrolijk en kleurrijk evenement boordevol straatacts van internationale gezelschappen en lokale talenten. Op 26 mei  mag je je verwachten aan verbazingwekkende optredens van artiesten uit Israël, Portugal en Nederland. Wie houdt van humor, muziek, cabaret en theater is hier op de juiste plek. Tussen de acts door kan je genieten van een pannenkoek, ijsje of ander lekkers op het openluchtterras. Entertainment voor jong en oud!

Feest mee in de haven van Blankenberge

Tijdens het verlengde hemelvaartweekend (van 30 mei tot 2 juni) keert de haven van Blankenberge een flink stuk terug in de tijd tijdens de sfeervolle havenfeesten. Om de authentieke visserssfeer op te snuiven moet je in deze kuststad zijn. Absolute publiekstrekker is het ponton rondom de oude haven waarop de bezoekers de zeilschepen van dichtbij kunnen bekijken. Naast vissersfolkloregroepen en hedendaagse bands kan je ook genieten van een antiek- en brocantemarkt, shantyoptredens en een vissersstoet. Maritieme sfeer à volonté.

Streekproducten in de abdij van Postel

Een ontspannende fietsroute afsluiten met een smakelijke streekproductenmarkt? Ga dan op 2 juni richting de Kempen! Volg de route ‘Rondom de abdij van Postel’ en geniet van een verfrissend drankje op een terrasje aan de Zilvermeerhaven. Nadien wandel je langs de kraampjes van de kaas- en streekproductenmarkt in Mol. Voor de dertiende keer wordt deze verwennerij aan de norbertijnenabdij van Postel georganiseerd. In deze pittoreske omgeving staan dit jaar vijfendertig kramen opgesteld. Van smaakvolle Molse pensen tot hemelse abdijkazen, voor elke lekkerbek wat wils!

Het schilderachtige Pajottenland

Ook in Vlaams-Brabant staat de lente in het teken van Pieter Bruegel de Oude. In het kasteel van Gaasbeek kan je tot 28 juli de expo ‘Feast of Fools. Bruegel herontdekt’ bezoeken. Daar maak je kennis met een reeks sleutelwerken van moderne meesters en creaties van hedendaagse kunstenaars die inspiratie haalden bij deze schilder. In Dilbeek werd er zelfs een wandelparcours uitgestippeld ter ere van Bruegel. Tijdens de wandeling van 7 km door het Pajottenland word je langs een openluchttentoonstelling en twee gebouwen geleid. Indrukwekkend!

Bruegel de Oude in Bokrijk

Tot 20 oktober 2019 kan je de expo ‘De wereld van Bruegel’ bewonderen in Bokrijk. Het openluchtmuseum in Limburg wijdt een groot deel van zijn decor aan de interactieve expo over de Vlaamse kunstenaar. De steltenloper begeleidt je langs het Bruegelparcours. Daar ontdek je de band tussen Bokrijk en Bruegel en kom je op een verrassende manier te weten hoe actueel zijn werk nog steeds is. Eerder zin in een interactieve game of theatervoorstelling? Beleef het allemaal tijdens deze tentoonstelling.

Rust na al die activiteiten lekker uit met je gezin en maak een er weekend van.

Kindvriendelijke logies