Room with a view: logeren met majestueus uitzicht

Vlaanderen Vakantieland 06 september 2020

Wat is er fijner dan een vakantie op een droomlocatie? Ontwaken met zicht op die adembenemende bestemming natuurlijk! Deze slaapplekken bieden een picture proof panorama van zodra je nog maar een oog opentrekt.

(c) Logeren met Zeezicht

Zicht op zee

Het luxueuze vakantiehuis T Klein Keuvelhof ligt op een schilderachtige locatie in Knokke, in de polders. De hoeve heeft een zeer ruime tuin met zuiderterras en weidse polderzichten.

Liefhebbers van de Oostendse kustlijn hebben bij logeren met Zeezicht - een luxe penthouse op de achtste verdieping van residentie Des Nations - prachtzicht over de Noordzee, het zandstrand en de boulevard. In de zomer kan je gebruikmaken van de privéstrandcabine, uiteraard ook met zeezicht, op drie minuten wandelen. Met vijf slaapkamers is dit vakantieverblijf ideaal voor een familie of vriendengroep.

Ook de drie appartementen van In de duinen in Middelkerke zijn uniek gelegen: sla je de deur achter je dicht, dan sta je letterlijk met je voeten in het duinenzand. Elk appartement heeft een privéterras en jaloersmakend duinzicht.

Een waardig alternatief voor zicht op zee is het West-Vlaamse Heuvelland. Hostellerie Kemmelberg is gelegen op het hoogste punt van Vlaanderen met grandioos uitzicht op de Frans-Vlaamse vlakte en de 'Schreve'. Het is dé plek om te genieten van de natuur en de rust. Op het terras met panoramisch uitzicht kan je stijlvol dineren of een glaasje streekwijn of streekbier proeven.

(c) Hostellerie Kemmelberg

Oooh-st Vlaanderen

Oost-Vlaanderen grossiert eveneens in instagrammable locaties waar je ontwaakt in een spectaculair landschap. Zoals vakantiewoning De Loft, op de Paterberg te Kwaremont, in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Geniet van de rust en natuur in de lounge aan de vijver en de mooie tuin, en een adembenemend vergezicht.

In Oudenaarde zijn de opties quasi oneindig voor wie uit is op een room-with-a-view. Enjoytoday, aan de voet van de Koppenberg, heeft twee hectare weiland om naar te staren. Samen met het aanpalende agrarische gebied garandeert dit een kijkje op de Vlaamse Ardennen. In de tuin van de authentieke vierkantshoeve is er zelfs een platform in een van de bomen om vogels te spotten.

Hof van Eine, in de gerenoveerde vleugel van een vierkantshoeve in waardevol agrarisch gebied, ligt dan weer te midden van de velden. De drie slaapkamers kijken uit op de grote tuin- of binnentuinvijver en prachtige tuin met groot terras.

Logeren in een postkaart van de Vlaamse Ardennen? Dan moet je bij KoppenHerberg zijn, op de flank van de Koppenberg met eindeloos kijkplezier. Het pand werd in 2019 volledig vernieuwd en omgebouwd tot vakantiewoning met zonneterras en grote tuin met nog meer vergezichten.

(c) Koppenherberg

Meer uit op een prinselijk verhaal, ga dan voor Lozerlodge. Je logeert in een oase van groen en natuur in Lozer-Kruisem, tussen Schelde en Leie. Uitzicht is verzekerd, de volledige site is 6000m² en heeft een vergezicht op de velden en bossen.

Kijken naar de Kempen

De Kempen staan bijna altijd garant voor een bed met uitzicht. Start bijvoorbeeld met een nachtje in Mol. Langs een kronkelende zandweg, te midden van velden en bossen, logeer je in de sfeervolle hoeve van B&B Elvier. Dankzij het zonneterras en de grote tuin met landelijke vergezichten, waan je je -als het weer meezit - in Zuid-Frankrijk.

Reis je richting Peer dan ontdek je er, tussen twee natuurgebieden in, de volledig gerenoveerde langgevelhoeve van Villa Vigor, met eigen tuin van 7500 vierkante meter en verschillende terrassen als extraatje. Het huis wordt steeds als geheel verhuurd, in alle privacy. Kinderen spelen in de grote omheinde achtertuin, de voortuin loopt over in de omringende weilanden.

Ook in Oudsbergen ligt een paradijselijke logeerplek. De ruime veranda van vakantiewoning Heidebos kijkt uit over het natuurgebied, perfect om stiekem reeën en ander wild te begluren.

Breedbeeld op Brabant

Of je nu kiest voor je eigen tent of logeert als een koning in een van de Hagelandse kastelen: in Vlaams-Brabant vind je altijd wel een bed met kijkpret, van Geetbets tot in Overijse.

(c) Lander Loeckx - Toerisme Vlaams-Brabant

Vakantieverblijf Hageland in Holsbeek biedt een ruime loft in een volledig gerestaureerde hoeve van 1866. Je droomt weg bij het zicht van de grote beleeftuin met wijngaard, geurtuin, oogstveld, zonneterras, aan de rand van mysterieuze bossen en heuvels.

Een puik panorama hoeft niet altijd uitsluitend natuur te zijn. Het apart ingerichte en luxe vakantiehuis Trumpet House ligt in Kessel-Lo, op een beboste bergwand met postkaartzicht over Leuven. Op de Lemingberg, voldoende afgelegen van andere huizen en volledig in het groen, heb je niet alleen uitkijk over de oude universiteitsstad, de omgeving nodigt ook uit voor een stevige boswandeling of fietstocht

Camping-with-a-view is verzekerd bij Camping Druivenland in Overijse. Je waant je in de Ardennen en toch liggen Leuven en Brussel op amper tien kilometer. Je kampeert op een prachtig veld, met een uitmuntend uitzicht, midden in het groen.