Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Room with a view: logeren met majestueus uitzicht
Alle artikels

Room with a view: logeren met majestueus uitzicht

Wat is er fijner dan een vakantie op een droomlocatie? Ontwaken met zicht op die adembenemende bestemming natuurlijk! Deze slaapplekken bieden een picture proof panorama van zodra je nog maar een oog opentrekt.

(c) Lander Loeckx - Toerisme Vlaams-Brabant

Zicht op zee

Liefhebbers van zicht op zee kunnen zich vast en zeker vinden in het uitzicht van luxeappartement Nelson 71 in het Zoute. Op het ruime dakterras heb je een prachtig lateraal zeezicht én kijk je uit op het groene hinterland van Knokke, met zelfs de torens van Brugge.

Het luxueuze vakantiehuis T Klein Keuvelhof ligt op nog een andere schilderachtige locatie in Knokke, in de polders. De hoeve heeft een zeer ruime tuin met zuiderterras en weidse polderzichten.

Liefhebbers van de Oostendse kustlijn hebben bij logeren met Zeezicht - een luxe penthouse op de achtste verdieping van residentie Des Nations - prachtzicht over de Noordzee, het zandstrand en de boulevard. In de zomer kan je gebruikmaken van de privéstrandcabine, uiteraard ook met zeezicht, op drie minuten wandelen. Met vijf slaapkamers is dit vakantieverblijf ideaal voor een grotere bubbel.

Richting Middelkerke, in De Haan, is Beach Hotel Auberge Des Rois een van de laatste hotels op de zeedijk, met onbeperkt zeezicht. ’s Ochtends stap je blootsvoets recht het strand op. ’s Avonds zie je de zon zakken in de Noordzee, vanuit je kamer met zijdelings of frontaal zeezicht, in de bar, het restaurant of vanop het terras.

Ook de drie appartementen van In de duinen in Middelkerke zijn uniek gelegen: sla je de deur achter je dicht, dan sta je letterlijk met je voeten in het duinenzand. Elk appartement heeft een privéterras en jaloersmakend duinzicht.

B&B Het Zilte Zand in Middelkerke biedt een mooi panorama over de polders en ligt toch op slechts 350 meter van het strand van Westende. Maar ook de gerenoveerde interbellum woning van 1926 zelf is de moeite, met verschillende authentieke elementen uit de Belle Epoque - houten vloeren, hoge deuren, decoratie…

(c) Logeren in Vlaanderen Vakantieland - Logeren met Zeezicht

Oooh-st Vlaanderen

Oost-Vlaanderen grossiert eveneens in instagrammable locaties waar je ontwaakt in een spectaculair landschap. Zoals vakantiewoning De Loft, op de Paterberg te Kwaremont, in het hartje van de Vlaamse Ardennen. Geniet van de rust en natuur in de lounge aan de vijver en de mooie tuin, en een adembenemend vergezicht.

In Oudenaarde zijn de opties quasi oneindig voor wie uit is op een room-with-a-view. B&B Enjoytoday, aan de voet van de Koppenberg, heeft twee hectare weiland om naar te staren. Samen met het aanpalende agrarische gebied garandeert dit een kijkje op de Vlaamse Ardennen. In de tuin van de authentieke vierkantshoeve is er zelfs een platform in een van de bomen om vogels te spotten.

Hof van Eine, in de gerenoveerde vleugel van een vierkantshoeve in waardevol agrarisch gebied, ligt dan weer te midden van de velden. De drie slaapkamers kijken uit op de grote tuin- of binnentuinvijver en prachtige tuin met groot terras.

Logeren in een postkaart van de Vlaamse Ardennen? Dan moet je bij KoppenHerberg zijn, op de flank van de Koppenberg met eindeloos kijkplezier. Het pand werd in 2019 volledig vernieuwd en omgebouwd tot vakantiewoning met zonneterras en grote tuin met nog meer vergezichten.

Meer uit op een prinselijk verhaal, ga dan voor Lozer Kasteel. Je logeert in een oase van groen en natuur in Lozer-Kruisem, tussen Schelde en Leie. Uitzicht is verzekerd in het privépark van 13 hectare met bomen, vijvers, dieren... Ideaal om te wandelen, joggen, fietsen en ook paardrijden.

(c) Logeren in Vlaanderen Vakantieland - Lozer Kasteel

Kijken naar de Kempen

De Kempen staan bijna altijd garant voor een bed met uitzicht. Start bijvoorbeeld met een nachtje in een tipi bij Landgoed Omorika in Ravels. Deze staat op een stukje landbouwgrond bij een kleine kerstbomenkwekerij met een paar koeien en kippen.

Steek door naar Domein Graafsbos, één van de groendomeinen van het landelijke Merksplas, voor B&B Kromven met een apart huisje met privésauna, in een rustige en mooie omgeving. Er is zelfs een zwemvijver waar je ook kan vissen

Op naar Mol. Langs een kronkelende zandweg, te midden van velden en bossen, logeer je in de sfeervolle hoeve van B&B Elvier. Dankzij het zonneterras en de grote tuin met landelijke vergezichten, waan je je -als het weer meezit - in Zuid-Frankrijk.

Reis je richting Peer dan ontdek je er, tussen twee natuurgebieden in, de volledig gerenoveerde langgevelhoeve van Villa Vigor, met eigen tuin van 7500 vierkante meter en verschillende terrassen als extraatje. Het huis wordt steeds als geheel verhuurd, in alle privacy. Kinderen spelen in de grote omheinde achtertuin, de voortuin loopt over in de omringende weilanden.

Ook in Oudsbergen ligt een paradijselijke logeerplek. De ruime veranda van vakantiewoning Heidebos kijkt uit over het natuurgebied, perfect om stiekem reeën en ander wild te begluren.

Breedbeeld op Brabant

Of je nu kiest voor je eigen tent of logeert als een koning in een van de Hagelandse kastelen: in Vlaams-Brabant vind je altijd wel een bed met kijkpret, van Geetbets tot in Overijse. De Heerlijckyt van Elsmeren is bijvoorbeeld zo’n eeuwenoud kasteel. Het hotel wordt omringd door een 23 hectare groot park, beschermd als landschapsmonument. De vijvers, weilanden, eeuwenoude bomen, zeldzame bloemen en beschermde dieren zorgen voor een idyllisch landschap om op te focussen vanuit de kasteelhoeve of een van de gîtes met eigen terras. Achter het kasteel ligt een ecologische zwemvijver met fabuleus terras.

In het 19de-eeuwse landhuis tussen de wijngaarden van Wijndomein Haksberg logeer je met een ruimere bubbel op een mooie locatie in Tielt-Winge, in het noorden van het Hageland. De zonnige veranda kijkt uit over de wijngaard maar ook het grasland, de visvijver en het bos van dit park leveren prachtige (geheugen)plaatjes op.

(c) Lander Loeckx - Toerisme Vlaams-Brabant

Vakantieverblijf Hageland in Holsbeek biedt een ruime loft in een volledig gerestaureerde hoeve van 1866. Je droomt weg bij het zicht van de grote beleeftuin met wijngaard, geurtuin, oogstveld, zonneterras, aan de rand van mysterieuze bossen en heuvels.

Een puik panorama hoeft niet altijd uitsluitend natuur te zijn. Het apart ingerichte en luxe vakantiehuis Trumpet House ligt in Kessel-Lo, op een beboste bergwand met postkaartzicht over Leuven. Op de Lemingberg, voldoende afgelegen van andere huizen en volledig in het groen, heb je niet alleen uitkijk over de oude universiteitsstad, de omgeving nodigt ook uit voor een stevige boswandeling of fietstocht

Wat verderop, in de Boutersemse Jordaanvallei bij vakantiewoning Aan De Jordaan, is natuurgebied het enige wat je ziet. Behalve dan de grote vijver en een kudde IJslandse paarden die je kan gadeslaan vanop het overdekt terras van honderd vierkante meter. Je waant je er ver van de bewoonde wereld en kan er uren wandelen, fietsen of paardrijden zonder dat je er iemand tegenkomt.

Camping-with-a-view is verzekerd bij Camping Druivenland in Overijse. Je waant je in de Ardennen en toch liggen Leuven en Brussel op amper tien kilometer. Je kampeert op een prachtig veld, met een uitmuntend uitzicht, midden in het groen.


Dankzij de inspanningen van de hele sector, zijn de meeste overnachtingen en activiteiten nog steeds beschikbaar. Sommige logies en activiteiten zijn mogelijk geschrapt. Informeer je op voorhand over je uitstap.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in