Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
visit Gent aan het water
Alle artikels

Romantisch weekendje in Gent

Nog even en Gent wordt het Parijs van Vlaanderen genoemd. De stad maakt zijn romantische reputatie meer dan waar met de Lichtwandeling. ’s Avonds baadt de Arteveldestad in een feeërieke sfeer dankzij zijn unieke lichtplan. Je kan het zelf ontdekken tijdens een romantisch weekendje Gent.

Het Gentse lichtplan viel al verschillende keren in de prijzen. Na valavond worden de tientallen erfgoedparels van de kunststad sfeervol verlicht. De Lichtwandeling is een wandeling van twee uur door de Gentse binnenstad. Begin je wandeling voor middernacht, want na 12 uur wordt overgeschakeld op de functionele verlichting.

Verkenning op het water in Gent

Een weekendje Gent is gauw gevuld. De vele kunstmusea in de stad nodigen uit om oude meesters en nieuw opkomend talent te (her)ontdekken. ’s Middags is het heerlijk verdwalen in het Patershol. In deze middeleeuwse wijk in de schaduw van het Gravensteen vind je toffe eetplekjes en gastronomische topadressen.

Op de Koren- en Graslei kan je inschepen voor een verkennend boottochtje door de binnenstad. De gids vertelt honderduit over het ontstaan van de stad aan de samenvloeiing van de Leie en de Schelde.

Oesters op de bloemenmarkt

Op zondag heerst een grote rust in de stad. De Gentenaars zoeken de natuurparken aan de rand van de stad op of ze kuieren rond op één van de tien (!) zondagmarkten. Je vindt er werkelijk alles: van bio op het Maria Hendrikaplein tot troeteldieren op de Oude Beestenmarkt. Op de Kouter kan je je geliefde plezieren met een bos bloemen. En waarom ook niet even proeven van een oester aan de champagnebar?

Tip! Schaf je een CityCard aan. De kaart is 48 uur of 72 uur geldig en biedt toegang tot alle topattracties, monumenten, musea, een boottocht, het openbaar vervoer, gebruik van de watertram en je kan er één dag gratis mee een fiets huren.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in