Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
rock chefs
Alle artikels

Rock-‘n-roll in de Gentse keuken

In kunststad Gent kan je tafelen in meer dan 700 eetgelegenheden. Je vindt er wereldkeuken, veggie, lichte snacks… tot topgastronomie. In het kielzog van de Flemish Foodies kwamen zich een aantal prestigieuze rock-‘n-roll chefs in de Gentse binnenstad vestigen.

Het vernieuwend gastronomisch toptalent gaat geen enkele culinaire uitdaging uit de weg.

Het begon met drie vrienden die zichzelf de Flemish Foodies noemen: Kobe Desramaults, Jason Blanckaert en Olly Ceulenaere. De drie vestigden zich elk met hun eigen restaurant in Gent en meteen kon de stad zich beroemen om zijn rock-‘n-roll chefs.

Spelen met ideeën

Kobe Desramaults begon zijn Chambre Séparée in de voormalige Belgacomtoren aan de Oude Beestenmarkt. In een intieme sfeer krijg je een menu van twintig gerechten voorgeschoteld, op basis van de inspiratie van de chef.

Al bijna meteen na de opening van Publiek aan Ham wist Olly Ceulenaere een Michelinster binnen te rijven. In een geheel eigen concept veroverde Publiek ondertussen het culinaire hart van de Gentenaars.

Topzaak OAK van Marcelo Ballardin sluit het rock’-n-roll lijstje af. De chef-kok met Braziliaans-Italiaanse roots liep onder andere stage bij Heston Blumenthal. Hij houdt het eenvoudig in zijn keuken, maar de invloed van zijn grote voorbeelden is duidelijk merkbaar.

Veggiestad

De stad Gent staat ondertussen bekend voor haar rijk aanbod aan vegetarische restaurants. Leuke veggieplekjes om bijvoorbeeld op donderdag veggiedag te gaan dineren zijn er te over.

Heel wat sterren in Gent

Michelin en Gault&Millau komen wat graag langs in Gentse topzaken. Zo krijgt Restaurant Karel De Stoute in Patershol een heel goeie vermelding in Gault&Millau: jonge rock ’n roll chef Thomas De Muynck swingt er zijn pannen van het dak.

Ook Michelin mocht er al heel wat sterren uitdelen.Sterrenrestaurant Horseele van chef Danny Horseele bevindt zich op de vierde verdieping van de Ghelamco Arena. Genietend van een spectaculair uitzicht op het veld van KAA Gent word je een eerlijke productkeuken geserveerd. Ook restaurant Jan Van Den Bon in de Koning Leopold II-laan heeft al jaren een Michelinster. Tweesterrenrestaurant Vrijmoed zit in een prachtig herenhuis in de Vlaanderenstraat. De werklust van chef Michaël Vrijmoed straalt uit over zijn jonge team. Elk bord is er tot in de puntjes verzorgd.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in