Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Vennestraat
Alle artikels

Prikkel al je zintuigen in de Vennestraat

De Vennestraat? Dat is de straat van de zintuigen in het kloppende, kosmopolitische hart van Genk in de schaduw van C-mine. Waar de geuren en kleuren je aanzetten tot slenteren en genieten. Vijf manieren om de Vennestraat te beleven

1. Naar de versmarkt

Elke zaterdagvoormiddag palmt de Versmarkt de Vennestraat in. Een gezellige drukte vol kleur en geur, met dampende kraampjes en heerlijk verse proeverijen uit alle hoeken van de wereld.

2. Vollebak Vennestraat

In de zomermaanden komt de Vennestraat helemaal tot leven. Vijf zaterdagen is het er ‘vollebak’ feest, met animatie, eetstandjes en straatmuzikanten. Een bonte multiculturele mix.

3. Culinaire wandeling

Een aperitiefje op het ene adres, de hoofdschotel op een ander en het dessert nog ergens anders. De culinaire wandeling A’petit neemt je mee van de Vennestraat naar de Tuinwijk en serveert je niet alleen lekker eten maar ook boeiende verhalen over het leven van vroeger en nu in een mijncité.

4. Soul Food

Snuisteren tussen de spulletjes van een Turkse supermarkt of een Italiaanse delicatessenzaak, een gebakje in een Vlaams koffiehuis of een bord mezze in een Grieks restaurant? Haal het boekje Soul Food en laat je verrassen door de verschillende smaken van de Vennestraat.

5. Finger Food-route

Volg de gids op een ontdekkingstocht vol proevertjes en specialiteiten. Van Italiaanse parmaham tot Turkse olijven, langs winkeltjes, cafés en restaurants.

Koppel je city & shopping aan een verrassende overnachting!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in