Gezien de verstrenging van de maatregelen op 27/10, zijn een aantal tips op deze site momenteel niet toegankelijk.  Informeer je goed vooraf, en hou rekening met de maatregelen.
Plantentuinen over heel Vlaanderen
Alle artikels

Plantkunde boven in deze Vlaamse tuinen

Heerlijk wandelen langs de zeldzaamste planten en bloemen in bloei? Dat doe je in de Vlaamse plantentuinen, natuurlijk! Je vindt bij ons verschillende pareltjes met magnifieke verzamelingen uit de natuur. Nu moet je enkel nog kiezen welke je eerst gaat bezoeken!

Bloemenparadijs In Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant heb je de keuze uit verschillende plekken. Bewonder de fleurige magnolia’s in Arboretum Wespelaar en droom weg bij de subliem aangelegde tuinen. Aan het Kasteel van Groot-Bijgaarden geniet je van een kleurrijk bloementapijt. Maar liefst één miljoen bloembollen werden er handmatig geplant. Werkelijk adembenemend! De echte klassieker blijft natuurlijk het Hallerbos met zijn prachtige, paarse boshyacinten.

Kuieren door de Kasteeltuin van Schoten

In Schoten, dichtbij Antwerpen, wandel je in Park Vordenstein door Franse en Engelse tuinen vol kleurrijke dahlia’s. Het kasteeldomein heeft tal van majestueuze lanen, open graslanden, grote vijvers en zeldzame bomen. In de neoclassicistische orangerie met culinaire tuin vind je een van ’s werelds rijkste collecties aan eetbare planten. Sluit je wandeling gezellig af bij Parkbistro Oranjerie De Vlinder, een sociaal project waar personen met een beperking een werkplek aangeboden krijgen.


Betoverende Limburgse tuinen

Limburg, de groenste provincie van Vlaanderen, laat je verwennen door zijn uitgebreide aanbod aan tuinen en parken. De Japanse tuin in Hasselt staat momenteel in volle bloei en is een waar genot om door te wandelen. In Maasmechelen wandel je langs het magnifieke Kruinenpad. Het wandelpad bevindt zich op 10 meter hoogte en is zo’n 181 meter lang. Wat verder tref je de ‘hangende tuinen’, een 450 meter lange promenade op de kanaaloever. De naam komt van het hangende groen dat sfeervol op de betonnen kanaalwand groeit. In een romantische bui? Breng dan een bezoekje aan de weelderige tuin van tuinarchitecte Dina Deferme.

Wegdromen bij de Oost-Vlaamse sierteelt

De Tuindagen in het Park van Beervelde zijn het visitekaartje van de Oost-Vlaamse sierteelt. Tweemaal per jaar vindt op het kasteeldomein een groot bloemenfeest plaats met 230 bloemenexposanten, workshops, kinderanimatie, streekproducten, muziek en nog veel meer. Voor een rustige wandeling moet je in Provinciaal Domein Den Blakken zijn. Volg de wandelroute ‘Langs Tuinen en Duinen’ en bezoek de Wetterse Watertuin. In mei staan de beeldige waterlelies in bloei. Liever fietsen tussen de zoete rozen? De fietsroute ‘In het spoor van de hoveniers’ in Wetteren leidt je langs uitgestrekte rozenvelden.

Het blauwe bos van Kemmel

Laat je zintuigen verwennen op het Hyacintenfestival Weekend. De Kemmel-, de Rode- en de Zwarteberg worden omgetoverd tot een magisch paars tapijt met heerlijk bloemenparfum. Tijdens dit feestweekend geniet je van een muzikale vertelwandeling, een tocht met de seizoensfee, dromerige poëzie en smaakvolle proevertjes. Een feest voor jong en oud!

 

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in