Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Over Water aan boord van de Flandria
Alle artikels

Over Water

Volledig aan je televisie gekluisterd tijdens de fictiereeks Over Water op Eén? Wil je zelf het decor verkennen van deze topreeks? Dat kan! Grote delen van de haven van Antwerpen kan je zonder gids volledig zelf ontdekken. De avonturiers rijden langs de Schelde op een retro scooter en stippelen hun eigen route uit. Wil je graag een woordje uitleg erbij? Vaar langs de dokken aan boord van de Flandria of sta versteld van het panorama in het Havenhuis. Een originele daguitstap!

Het Havenhuis panorama

Het Havenhuis pronkt sinds 2016 in de haven van Antwerpen en huist zo’n 500 medewerkers. Het schitterend staaltje architectuur werd ontworpen door de wereldberoemde architecte Zaha Hadid. Wil je het meesterwerk van dichtbij bewonderen? Zowel in groep als individueel kan je een rondleiding volgen en meer te weten komen over het gebouw en de haven. Het zicht op de prachtige skyline van Antwerpen is er werkelijk adembenemend!

Boottocht door de haven

Wil je je volledig laten onderdompelen in het decor van Over Water? Vanaf eind maart kan je een plekje aan boord van de Flandria reserveren. Er is een zee aan haventochten, culinaire rondvaarten en themacruises waaruit je kan kiezen. Scheep in bij de Diamond & Chocolate Cruise, Ontbijtcruise met live gids, Candlelight Cruise of een van de vele anderen. Dobber samen rustig over de Schelde.

Met de scooter langs de Schelde

Ben je niet in je element op het water? Dan is een retro scooter misschien het ideale alternatief! Puf langs het water en door het toegankelijke deel van de haven. Ontdek plekjes waar je anders niet zou komen zoals het opmerkelijke havendorp Lillo. Langs de Scheldebocht picknick je samen met uitzicht op de voorbijvarende schepen. Genoeg gehad van al dat rondrijden? Trek de stad in voor een terrasje en een portie gezelligheid.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in