Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Brouwer

Oudenaarde zet dit jaar Adriaen Brouwer centraal

Oudenaarde is de ideale uitvalsbasis om de avontuurlijke Vlaamse Ardennen te bezoeken. Maar ook de stad zelf heeft heel wat te bieden met zijn vele musea en gezellige biercafés. Vanaf september wordt de bekendste inwoner, kunstschilder Adriaen Brouwer, herdacht met een prestigieuze tentoonstelling en kunstparcours.

Het MOU, Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen, op de Markt is de beste plek om je bezoek aan de stad te beginnen. Nog tot half december 2018 loopt hier een extra tentoonstelling over het leven en werk van schilder Adriaan Brouwer (1606 – 1638). De barokschilder mocht zelfs Rembrandt en Rubens onder zijn fans rekenen.

Er zijn zo’n zestig werken van Adriaen Brouwer bewaard. Een steeds terugkerend thema in zijn werk is het volkse kroegleven. Het is niet zeker of dit een verwijzing is naar zijn eigen leven. Wel zeker is dat de schilder op 33-jarige leeftijd berooid stierf.

Kunstparcours in de stad
Tegelijk met de tentoonstelling richt curator Jan Hoet Jr. een kunstparcours in de binnenstad in. Verschillende kunstenaars zullen artistiek ingrijpen in de stad, belooft hij.

Hoe kan het anders dan dat er in en rond deze boeiende stad, die omringd wordt door het mooie landschap van de Vlaamse Ardennen, ook heel wat logiesadresjes te vinden zijn.

Een AB’tje drinken
Een Adriaen Brouwer is een streekeigen Oud Bruin bier  met een friszurige smaak dat in Oudenaarde wordt gebrouwd en dat je overal in de Vlaamse Ardennen kan proeven.

De Oud Bruinfietsroute laat je kennismaken met de streek waar de schilder opgroeide. Tegelijk doe je ook de hoogtepunten van de finale van de Ronde van Vlaanderen aan over de Vlaamse kasseien en op de pittige hellingen. Her en der word je beloond met prachtige vergezichten. Je passeert elf streekbiercafés en vier brouwerijen. Stap zeker ook eens af in pittoreske dorpen als Mater en Etikhove.

Logeer in het hart van de Vlaamse Ardennen.

Boek nu je verblijf