Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
e-tuktuk
Alle artikels

Op zoek naar avontuur en natuur in de Kempen

De Kempen? Wondermooi, rustig, volop natuur, fauna en flora. Maar kijken is niet genoeg. Met een vleugje avontuur en wat spanning erbij, beleef je de Kempen pas echt. Waar wacht je op? Trek naar de Kempen voor een toffe, actieve uitstap.

Logeren in de natuur

Wil je echt helemaal weg van alles, maar ook dat beetje luxe niet missen? Kies dan voor een slow cabin op een nog geheime locatie in de ongerepte natuur. Heerlijk genieten.

Meer originele kampeerplekjes? Wat dacht je van een tipitent, een authentieke foorwagen of een boomhut? Daarvoor moet je naar de viersterrencamping De Lilse Bergen.

Volg het soldatenspoor

Een fietstochtje van Kapellen naar Brasschaat zoals je nog nooit hebt beleefd: spoorfietsen over een verlaten militaire spoorlijn tussen bunkers, langs de Antitankgracht en langs forten.

Into the wild

Tent? Rugzak? Stapschoenen? Check! Verdwijn enkele dagen in de ongerepte natuur van Hoogstraten, Merksplas en Turnhout. Volledig offroad. De Kempentocht is 63 kilometer lang, onderverdeeld in drie kortere dagtrajecten met onderweg geschikte kampeerplekken.

Kraak je picknickcode

Niets zo zalig als een picknick in de natuur na een wandeling of fietstocht. En dankzij de Piknikfabrik hoef je niets te sjouwen. Je picknick staat voor je klaar op de afgesproken plek op de Kalmthoutse Heide, vol hartige en zoete lekkernijen, lokale specialiteiten en hapjes. Je hoeft alleen nog de code van het slot te kraken.

Met je eigen vlot de Nete op

Een vlottentocht op de Nete vanuit Herentals is een heel avontuur. Maar wat als je je eigen vlot eerst zelf moet bouwen? Dan wordt het pas echt spannend. Hou jij het droog?

Keicoole wandelingen

‘Oh nee, toch niet wandelen!’ Dat hoor je niet als je kiest voor een avontuurlijke wandeling in de Kempen, waar je nog echt kind kunt zijn. Onze tip: het Totterpad (2 km) in Meerhout waar je volop kruipt, klautert en klimt.

Tuffen met de eTuktuk

Doorkruis de bossen van de Merode op een wel heel originele manier: met een eTuktuk. Een elektrisch wagentje waar je met vijf in kan en dat je een echt vakantiegevoel geeft. Volg de voorgeprogrammeerde gps langs de mooiste plekken.

Avontuurlijke vakantiewoningen

Profiteer dubbel zo lang van jullie uitstapje en boek en verblijf in één van de vele vakantiewoningen in de buurt. In Vakantiewoning Het Boshuisje in Kasterlee overnacht je middenin de bossen of in Vakantiewoning Het Loeyakkershof verblijf je op de ideale uitvalsbasis om eropuit te trekken!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in