Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
rolstoel MAS
Alle artikels

Op wieltjes door Antwerpen? Een toegankelijke ontdekkingstocht!

Wandel door Antwerpen in de wielsporen van rolstoelgebruiker Simon, van de ene hotspot naar het andere hoogtepunt. Een toegankelijke trip door de stad met heel wat praktische tips zodat je niets hoeft te missen van de mooiste stad aan de Schelde.

Simon kent de stad door en door en hij stippelde een heel toegankelijke ontdekkingstocht uit langs zijn favoriete haltes. Je vertrekt aan het majestueuze Centraal Station en verdwijnt via de gezellige drukte van de Meir de stad in, voorbij het Rubenshuis. In dit stadspaleis dat de meester zelf ontwierp, maakte hij zijn meesterwerken. Op marktdagen beleef je de geuren en kleuren van de Exotische Markt en de Vogelenmarkt. De toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal – 123 meter hoog – kondigt de Grote Markt aan. Tijd voor een terrasje, niet?

Hippe haven van Antwerpen

En dan naar Het Eilandje. Het oudste havengebied van Antwerpen is een hippe buurt met bars en restaurantjes. Bewonder de drie publiekstrekkers: het MAS | Museum aan de Stroom, het Red Star Line Museum en het Havenhuis. Tip: het panoramische dak van het MAS is bereikbaar met een rolstoel.
 

Haal de brochure Toegankelijk Antwerpen in huis

Je vindt de route in een handige brochure van Visit Antwerpen, vol praktische tips, veilige oversteekplaatsen, leuke bars en toegankelijke toiletten.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in