Er zijn nog heel wat plekken in Vlaanderen waar je van vakantie kan genieten. Ontdek hier hoe onze uitbaters de maatregelen handhaven.
Kalmthoutse Heide met hond
Alle artikels

Op wandel met je favoriete viervoeter

Word jij ook zo gelukkig van je viervoeter die door de weiden rent? Goed nieuws! Wij verzamelden de leukste hondvriendelijke wandelingen, inclusief losloopzones. Zo kunnen jullie samen een frisse neus halen.

Hondenparadijs in Vlaams-Brabant

Laat je hond lekker ravotten in de losloopzones in het Meerdaalwoud of Heverleebos. Eén daarvan is - met een oppervlakte van 6 hectare - zelfs de grootste van Vlaanderen! Wat een paradijs voor je hond. Uiteraard kan je ervoor of erna een mooie boswandeling maken. En ook in het park van Tervuren zijn er speciaal afgebakende hondenlosloopzones waar je viervoeter zich naar hartenlust kan uitleven.

Perfect uitje voor hond en baasje

Grenspark Kalmthoutse Heide is een waar paradijs, zowel voor jou als voor je viervoeter. Jullie kunnen er samen naar hartenlust wandelen in de prachtige natuur.  Wil je er een weekendje weg van maken? Geen probleem! In Kalmthout vormt B&B Bluebells dé perfecte uitvalsbasis voor een minitripje met je hond. De uitbaatster heeft zelfs een speciale formule waarbij ze op je hond past als je uit eten gaat. Ideaal voor een dosis qualitytime met je partner of gezin! Maar ook De Uitlegger in Brasschaat is de moeite: bunkers uit de Eerste Wereldoorlog en bijzondere planten en dieren in de buurt van de Antitankgracht.En voor je hond: een losloopzone om U tegen te zeggen. Op zoek naar nog meer rustgevende natuur en fijne snuffelplekjes? Die vind je in het Peerdsbos! Na alle inspanning, voetjes onder tafel en genieten van de heerlijke keuken van restaurant De Melkerij.

Met de hond aan zee

Niets leuker dan een stevige wandeling aan zee met je viervoeter! Op het strand met een frisbee, de pootjes in de zee, … Je hondje fleurt helemaal op! De regels in verband met loslopen verschillen per gemeente. Maar je vindt alle info makkelijk terug online.

Stevig wandelen in het Landschapspark Drongengoed

Het Landschapspark Drongengoed is het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen. Dit 750 hectare groot bos- en natuurgebied strekt zich uit over de gemeenten Aalter en Maldegem. Het bos met zijn vele fraaie dreven en heiderelicten is de ideale uitvalsbasis voor uren wandel- en fietsplezier. Naast wandelaars en fietsers kom je er ook grazende koeien en schapen tegen. En er is ook een hondenzone nabij de Drongengoedhoeve, een 18de-eeuwse kloosterhoeve met horecazaak en landschapsinfocentrum.

Volg een van de wandelroutes in het Drongengoedbos, die werden uitgestippeld op het wandelnetwerk Meetjeslandse bossen.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in