Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
wandelaars in de Voerstreek
Alle artikels

Op tocht door de Voerstreek, het mooiste wandelland van Vlaanderen

Knoop je wandelschoenen voor een tocht door de mooiste wandelregio van Vlaanderen. De knooppunten van het Wandelnetwerk Voerstreek rijgen 125 kilometer vaak onverharde wandelpaadjes aan elkaar door glooiende landschappen, charmante dorpjes en weidse vergezichten.

De mooiste wandeling van Vlaanderen Vakantieland – de Bronnenwandeling - ligt niet toevallig in de Voerstreek. De autovrije wandelpaden nemen je mee langs oude hoeves in een groen en heuvels landschap, met verborgen dorpen, holle wegen, bossen en rivieren. Volop rust en groen. Een zondagnamiddagwandeling of een hele dag erop uit? Met het wandelnetwerk stippel je zelf je tocht uit zo lang en zo ver je wilt. Haal de wandelkaart in huis en begin alvast te plannen.

Drie natuurgebieden

De Voerstreek koestert haar schoonheid in de mooiste natuurgebieden. In Moelingen stap je door een groene brok van 11 hectare in natuurgebied Van de Berwijn, met hoogstamboomgaarden, bossen, knotwilgen en bewoonde dassenburchten. Dat diertje voelt zich ook thuis in het natuurgebied van Veurs. De geur van orchideeën volgt je door weilanden en boomgaarden vol dierenleven. Liever een pittige klim? Dan wachten je de hellingen van het Alserbos.

Het geheim van de ondergrond

Tip! Waaraan dankt de Voerstreek haar wondermooie landschap? Aan haar ondergrond die miljoenen jaren geleden werd gevormd. Vijf geologische leerpaden verklappen je de geheimen van de bodem.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in