Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Foto Arnout Vandamme

Op smaaktour door onze hoofdstad

De kans is groot dat je al een bezoekje bracht aan Brussel. Maar heb je de hoofdstad ook geproefd? Smaakmaker Arnout Vandamme neemt je mee op sleeptouw langs witloof, kaas en geuze. 

Witloof in de Stad, geforceerd kweken
Denk je bij spruitjes aan Brussel? Dat kan. Maar de oergroente van onze hoofdstad is het Brussels lof. Witloof in de Stad brengt met de techniek van het forceren het witloof terug naar Brussel. Bezoek een van de vele locaties in en rond Brussel en kijk toe hoe Arnout Vandamme ‘forceert.’ Of volg een workshop en ga zelf aan de slag.

Catherine, ambachtelijke kaaswinkel
Kaasmeesteres Catherine wordt in de Brusselse Zuidstraat geflankeerd door haar partner José. Samen baten ze Catherine uit, een kleine kaaswinkel die meegaat met de seizoenen. Geen kaas die Catherine niet bij naam kent. Vraag een proevertje en krijg er gratis vakkennis bovenop!

HAPPY Guesthouse, lokaal logeren en ontbijten
B&B HAPPY Guesthouse in hartje Brussel wil Belgische producten in de kijker zetten. In het meubilair maar ook in de keuken. Overnacht in een ongedwongen sfeer en smikkel van wat onze Belgische keuken (én de gastvrouw) te bieden heeft bij het ontbijt.

Cantillon, brouwt dé Brusselse drank bij uitstek
Samen met zijn familie runt brouwer Jean-Pierre Van Roy brouwerij Cantillon. Daar wordt bier gebrouwen zoals aan het begin van de brouwerij in 1900. Bier zonder gebruik van gist. Het uithangbord van dit familiebedrijf is zonder twijfel de Geuze, een mengeling van Lambik van verschillende leeftijden.

Brinz’l, waar klassiek exotisch ontmoet
Laure Genonceaux weet in restaurant Brinz’L te Ukkel op een verrassende manier Belgische specialiteiten te combineren met haar Oost-Afrikaanse afkomst (Mauritius). Als er achter het fornuis een Lady Chef of the Year staat, weet je dat je er goed zal tafelen.