Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Foto Arnout Vandamme
Alle artikels

Op smaaktour door onze hoofdstad

De kans is groot dat je al een bezoekje bracht aan Brussel. Maar heb je de hoofdstad ook geproefd? Smaakmaker Arnout Vandamme neemt je mee op sleeptouw langs witloof, kaas en geuze. 

Witloof in Brussel, geforceerd kweken

Denk je bij spruitjes aan Brussel? Dat kan. Maar de oergroente van onze hoofdstad is het Brussels lof. Witloof in de Stad brengt met de techniek van het forceren het witloof terug naar Brussel. Bezoek een van de vele locaties in en rond Brussel en kijk toe hoe Arnout Vandamme ‘forceert.’ Of volg een workshop en ga zelf aan de slag.

Catherine, ambachtelijke kaaswinkel

Kaasmeesteres Catherine wordt in de Brusselse Zuidstraat geflankeerd door haar partner José. Samen baten ze Catherine uit, een kleine kaaswinkel die meegaat met de seizoenen. Geen kaas die Catherine niet bij naam kent. Vraag een proevertje en krijg er gratis vakkennis bovenop!

HAPPY Guesthouse, lokaal logeren en ontbijten

B&B HAPPY Guesthouse in hartje Brussel wil Belgische producten in de kijker zetten. In het meubilair maar ook in de keuken. Overnacht in een ongedwongen sfeer en smikkel van wat onze Belgische keuken (én de gastvrouw) te bieden heeft bij het ontbijt.

Cantillon, brouwt dé Brusselse drank bij uitstek

Samen met zijn familie runt brouwer Jean-Pierre Van Roy brouwerij Cantillon. Daar wordt bier gebrouwen zoals aan het begin van de brouwerij in 1900. Bier zonder gebruik van gist. Het uithangbord van dit familiebedrijf is zonder twijfel de Geuze, een mengeling van Lambik van verschillende leeftijden.

Brinz’l, waar klassiek exotisch ontmoet

Laure Genonceaux weet in restaurant Brinz’L te Ukkel op een verrassende manier Belgische specialiteiten te combineren met haar Oost-Afrikaanse afkomst (Mauritius). Als er achter het fornuis een Lady Chef of the Year staat, weet je dat je er goed zal tafelen.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in