Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Geocaching

Op schattenjacht in het Meerdaalwoud

Met de rolstoel geocachen in het bos? Dat kan! De handicache in het Meerdaalwoud is een heel toegankelijke schattenjacht. Vind de dertien caches en ontcijfer de geheime formule die je naar de echte trofee leidt.

Geocachen is altijd een vleugje avontuur ontdekken. Je smartphone of gps-toestel brengt je naar ongekende plekken. Meestal onbegonnen werk met de rolstoel, maar dat is niet zo in het Meerdaalwoud waar de geocachers van de Cachers Universe City Leuven hun handicaches op heel toegankelijke plaatsen verstopten. Toegankelijk, maar daarom niet gemakkelijk te vinden. Aan de voet van de dikke eik? In het observatiehuisje? Onder een stapel bladeren? Ga op zoek en vind ze allemaal!

Geoaching in Leuven

Hoe begin je eraan? Maak een gratis account op de website van Geocaching en selecteer de handicaches in Oud-Heverlee. Voer de coördinaten in op je smartphone of gps-toestel en je zoektocht kan beginnen. Heb je de dertien caches gevonden? Dan pas begint het echte werk. De codes die je bij elke cache hebt gevonden, leiden je naar de echte schat. Vervolledig de formule op de website en ontcijfer de coördinaten van de bonuscache!

Even bekomen na al dat zoeken? Kom uitrusten in een van de vele logies in de buurt.

Goed verborgen logies