Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
voerstreek
Alle artikels

Op pad langs de mooiste wandelroute van Vlaanderen

‘De mooiste wandelroute van Vlaanderen’ dat is een titel die je niet zomaar verdient. Dus bind je stapschoenen aan, rep je naar Sint-Martens-Voeren en verken de 8,5 prachtige kilometers van de Bronnenwandeling.

Vertrek aan cultuurcentrum Het Veltmanshuis voor een idyllische wandeling naar de bron van de Voer (8,2 km). Door bos, over heuvels, langs bronnetjes en beekjes. Wondermooi wandelland, en dat is geen verkooppraatje: in 2012 werd deze route door Vlaanderen Vakantieland uitgeroepen tot de mooiste wandelroute van Vlaanderen.

Vakwerkhuisjes en de Duitse Ridderorde

Je stapt langs huizen die volledig opgetrokken werden uit silex van de streek, langs de typische vakwerkhuisjes in Veurs en door rustgevende bossen. Bewonder de Commanderie van Sint-Pieters-Voeren, een kasteel uit de 17de eeuw dat ooit toebehoorde aan de Duitse Ridderorde. Maar het mooist zijn de uitzichten over het groene landschap waar de tijd van geen tel lijkt. Nagenieten doe je in Gasterij de Commanderie.

Een tip: vergeet je laarzen niet! In het bos houd je het misschien nog droog, maar aan de natuurlijke waterbronnen kan het echt wel nat worden.

 

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in