Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Op citytrip in Leuven

Op citytrip naar verrassend Leuven

Leuven verrast je keer op keer. Je kan er kuieren door de hipste wijken, kunst en cultuur opsnuiven, heerlijk tafelen en natuurlijk bier proeven en beleven. Jouw volgende citytrip? Naar Leuven natuurlijk!

Hippe en creatieve wijken

Niet zo heel lang geleden was het een verlaten, industriële site, vandaag is De Vaartkom de hipste wijk van Leuven waar altijd wel een beetje een vakantiegevoel hangt. De architectuur is verrassend, de cultuur bruist in het OPEK en de gastronomische adresjes zijn bijzonder trendy. Het vegetarische restaurant Noordoever is een tip voor elke foodie, net als Gastrobar Hop waar chef Bram Verbeken zijn liefde voor de eetcultuur en bier in heerlijke schotels vertaalt.

Wandel het Sluispark door en De Smidse binnen, een coole indoor foodmarket met een hart voor pure ambacht in de oude smederij van AB Inbev. Vlakbij zie je de creatieve ontmoetingsplek De Hoorn en de brouwketels waarin de eerste Stella Artois werd gebrouwen.

Even buiten de stad, in Kessel-Lo, vind je Hal 5 in één van de historische spoorweghallen. Het is een bruisende broed- en ontmoetingsplek met ruimte voor creativiteit, een buurtbar, een biobakkerij, een sociale kruidenier en enkele bijzondere eethuisjes.

Voor kunstliefhebbers

Leuven is een stad voor kunstliefhebbers. Museum M brengt oude meesters en hedendaagse kunst samen in verrassende tentoonstellingen. 

Boetiekjes en hipsterbars

Van de meest unieke boetiekjes en snuisterwinkeltjes tot de grootste ketens, je vindt het allemaal in Leuven. Elke winkelstraat heeft haar eigen karakter: de levendige Diestsestraat, de statige Bondgenotenlaan, de eigenwijze Mechelsestraat …. En overal vind je wel een koffie- en theehuisje waar de hipsters verzamelen.

Beleef de bierhoofdstad

Liever een schuimende pint bier? Daar is geen betere plek te vinden dan in bierhoofdstad Leuven. Er is altijd wel een bierproeverij, -festival, -wandeling- of workshop waar je kan aansluiten. Of bezoek biergigant AB Inbev of de  kleine huisbrouwerij Domus waar het bier rechtstreeks van de ketel naar de tap stroomt.  In de rand rond Leuven vind je ook enkele artisanale brouwerijen die het bezoeken zeker waard zijn.

Hoe wil jij Leuven beleven?

Te voet, met de fiets, de kano, in het spoor van een stadsgids of in groep? Je vindt altijd een eigenzinnige manier om Leuven te verkennen, net zoals jij het wilt.

Foto: © David Samyn

Krijg je niet genoeg van de bierhoofdstad? Verander die citytrip in een weekend

De leukste logies in Leuven