Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Antwerpen Barok

Op citytrip naar Antwerpen Barok 2018

Dé reden voor een citytrip naar Antwerpen in 2018? Het culturele festival 'Antwerpen Barok 2018 Rubens inspireert'. Een ongeziene hulde aan Peter Paul Rubens maar tegelijk veel meer dan dat. Oude en nieuwe barok clasht en borrelt, knettert en vonkt. Historisch en eigentijds tegelijk, zoals Antwerpen zelf.

Rubens leeft!
Een kennismaking met de meester begint bij hem thuis, in het Rubenshuis in hartje Antwerpen. In dit uitbundige paleis dat hij zelf ontwierp, ontving hij koningen en maakte hij zijn meesterwerken. En de meester komt zelf ook thuis: een aantal topstukken vertellen zijn levensverhaal.

Expo's vol overdaad
Barok moet je zien, met een rits expo's en tentoonstellingen. Overdadig zoals alleen barok overdadig kan zijn.

Maar barok moet je ook proeven. In het vernieuwde Snijders&Rockoxhuis kan je nog tot 13 januari terecht bij Cokeryen - Photo Film Food, waar culinair fotograaf Tony Le Duc doodgewoon voedsel tot echte kunst verheft. Een gave die ook barokschilder Frans Snijders had.

De duurste Rubens ooit - De Kindermoord - en een van de vroege topwerken van de meester zijn na 400 jaar even terug thuis… Grijp de unieke kans om ze te komen bekijken: Dramatiek en Barok ten top!

Wandelingen en ontdekkingen
Ook spectaculair zijn de grote muurschilderingen in het oude stadscentrum. Yvon Tordoir, een jonge Antwerpse streetartist, nodigde daarvoor drie andere kunstenaars uit: Astro, Smug en el Mac.
En dan zijn er nog de wandelingen - met of zonder gids - langs pronkende barokhuizen en sporen van Rubens in de stad.

Best Travel volgens Lonely Planet
Dit en veel, veel meer staat je dit barokjaar te wachten in Antwerpen. Reden genoeg volgens de belangrijkste reisgids ter wereld Lonely Planet om de stad alvast met stip op te nemen in haar top 10 ‘Best in Travel 2018’.
Het volledige programma vind je op de website van Antwerpen Barok 2018

Blijf een nachtje slapen in de stad van de grootmeester!

Logeer in stijl