Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Op citytrip in Mechelen
Alle artikels

Op citytrip in Mechelen

Mechelen, een charmante stad die zeker kan tippen aan onze grootsteden. Door haar compacte centrum kan je de hele stad te voet doorkruisen en de leukste plekjes bewonderen. Een weekendje weg met vrienden, familie of je partner? Plan een citytrip bij de Maneblussers. 

De mooiste bezienswaardigheden

Breng een bezoekje aan de familiebrouwerij Het Anker waar de Maneblusser en Gouden Carolus worden gebrouwen. Tijdens een rondleiding in de brouwerij vertelt de gids over de biertraditie die al 5 generaties meegaat. De oude recepten met kruiden en hop vormen nog steeds de basis van het brouwproces. De rondleiding wordt afgesloten met een degustatie. Wie Mechelen bezoekt, mag de Sint-Romboutstoren zeker niet vergeten. De toren van bijna 100 m hoog moet je eens beklommen hebben. Bovenaan geniet je op de skywalk van een adembenemend panorama van Mechelen en ver daarbuiten. Nog voldoende energie over na de beklimming? Ga dan zeker langs bij de feeërieke Wintertuin net buiten de stad. Deze verborgen parel uit 1900 met kleurrijke glas-in-loodkoepel is het uithangbord voor het Ursulineninstituut. Het toenmalige meisjespensionaat is een mix van art nouveau, neogotiek, neo-empire en art deco. 

Luxueus logeren

Bij een citytrip hoort een ontspannende overnachting. In het hartje van Mechelen logeer je bij Dusk Till Dawn in een 19de-eeuws herenhuis. Bij het binnenkomen merk je meteen de marmeren inkomhal en muurschilderingen in art-nouveaustijl op. De twee luxueuze kamers combineren traditionele charme en modern design. Meer zin om te herbronnen in de groene rand van Mechelen? De luxueuze Bed, Zen & Breakfast Lithium in Muizen biedt stijlvolle themakamers aan. Je geniet er van de Nirwana Spa met zwembad, sauna en hamam. Tijdens je ontbijt in je privébos luister je naar het gefluit van de vogels. Helemaal zen!

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in