Er zijn nog heel wat plekken in Vlaanderen waar je van vakantie kan genieten. Ontdek hier hoe onze uitbaters de maatregelen handhaven.
Citytrip Kortijk
Alle artikels

Op citytrip in Kortrijk

“Elke tijd laat zijn sporen, verhalen en stadslegenden na”, zegt jeugdauteur Stefan Boonen. Vlaanderen is gezegend met een groot aantal prachtige kunststeden, iets waar Amerikanen terecht jaloers op zijn. In Kortrijk, in het zuiden van West-Vlaanderen, verzoenen ze erfgoed met nieuwe stadsimpulsen. De stad is de bakermat geworden van creatievelingen die haar een nieuwe ziel geven.

Kortrijk mag zich sinds kort lid noemen van het Unesco Creative Cities Network. Dit is een wereldwijd netwerk van 180 steden die creativiteit gebruiken als hefboom voor duurzame ontwikkeling. In het domein design is Kortrijk de eerste stad in België die tot het netwerk toetreedt. Het bruist in Kortrijk, zoveel is zeker. Sinds enkele jaren is er in en rond de Groeningestad een ongekende vernieuwingsbeweging aan de gang. Denk maar aan het Buda-eiland waar het bruist van de creativiteit. Tegelijk is er ook aandacht voor stilteplekjes, groenzones midden het centrum. Kortrijk blijft zijn verleden als vlasverwerkende stad koesteren met een museum als Texture.

Stadswandeling verzoent vroeger en nu

De verlaging van de Leieboorden aan de Broeltorens in Kortrijk creëert een heel nieuwe atmosfeer in de stad. Met Buda Beach en straks ook Kortrijk Weide zorgt de Guldensporenstad voor stille ruimtes waar het heerlijk toeven is. De met klinknagels bewegwijzerde wandeling ‘Metamorfose van de stad’ verzoent het historische en moderne karakter van de Leiestad. Je wandelt van het prachtig gerestaureerde begijnhof over de Collegebrug, een echte eyecatcher, tot het hippe Buda-eiland en het winkelcentrum K. De wandeling start aan de dienst Toerisme in het Begijnhofpark aan de Houtmarkt.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in