Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Bier

Op bierbeleving naar Vlaams-Brabant

Wist je dat Vlaams-Brabant meer dan 35 brouwerijen telt? Goed voor minstens 473 bieren? En dat ze daar maar al te graag mee uitpakken? Trek op bierbeleving langs brouwerijen en kroegen, luister naar de bierverhalen van toen en nu, fiets, proef en ontdek.

Beleef het vakmanschap
Van de allergrootste bierbrouwerij tot het pure vakmanschap van de ambachtelijke brouwer. De brouwers gunnen je graag een kijkje in hun ketels en een stevige slok van hun brouwsels. Er vallen zoveel verschillende smaken te ontdekken. Donkere moutbieren, authentiek witbier, frisse geuze, zacht amberbier, blonde tripel en heldere pils.

Bierfietsroutes
Proeven van de streek? Trek met de fiets door het landschap van brouwerij naar brouwerij. Met lekkere haltes en de mooiste bezienswaardigheden onderweg. Het beste ritme om de regio te verkennen.

Bierfestivals
Mis zeker de Vlaams-Brabantse bierfestivals niet: het Zythos Bierfestival is het grootste festival van Belgische bieren waar ook ter wereld. En dan heb je nog het unieke Leuven Innovation Beer Festival en – voor geuzefans - De Nacht van de Grote Dorst.

 

Maak je bierbeleving compleet: maak er een bierweekendje van en blijf slapen in de buurt!

Logies voor bierliefhebbers