Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Grot Onze Lieve Vrouw van Fietsers in Waasland
Alle artikels

Op bezoek in een grot, een kerk of een museum in Waasland

Na Iedereen Beroemd op één kent iedereen de unieke Grot Onze Lieve Vrouw van de Fietsers in Klein-Sinaai (Stekene).
Deze grot werd in 1996 gebouwd, in navolging van het pelgrimsoord La Chapelle de Notre Dame des Cyclistes in het Franse Labastide-d’Armagnac en is een waar mekka geworden voor fans van de koers. Heel wat wielrenners schonken een truitje aan de kapel. Ondertussen is de kerk uitgegroeid tot een waar museum met meer dan 100 truitjes van onder andere Eddy Merckx, Fabian Cancellara, Francesco Moser, Johan Museeuw, Tony Martin, Hennie Kuiper Niels Albert en Philippe Gilbert. De jaarlijkse fietswijding trekt honderden fietsliefhebbers aan. Maar in het Waasland valt nog heel wat meer te beleven

Pagina niet gevonden - Aflevering 4

Op bezoek in een grot, een kerk of een museum in Waasland

Na Iedereen Beroemd gisteren kent iedereen de Kerk O.L.V. Onbevlekt Ontvangen, met de unieke Grot Onze Lieve Vrouw van de Fietsers (1) in Klein-Sinaai (Stekene). Deze grot werd in 1996 gebouwd, in navolging van het pelgrimsoord La Chapelle de Notre Dame des Cyclistes in het Franse Labastide-d’Armagnac en is een waar mekka geworden voor fans van de koers. Heel wat wielrenners schonken een truitje aan de kapel. Ondertussen is de kerk uitgegroeid tot een waar museum met meer dan 100 truitjes van onder andere Eddy Merckx, Fabian Cancellara, Francesco Moser, Johan Museeuw, Tony Martin, Hennie Kuiper Niels Albert en Philippe Gilbert. De jaarlijkse fietswijding trekt honderden fietsliefhebbers aan.
Maar in het Waasland valt nog heel wat meer te beleven:

Ontdek in de buurt

Fietsplezier voor de hele familie

Fiets langs twee oude spoortrajecten dwars door het groene Waasland met de Wase Kronkel route (2). Je passeert het prachtige stiltegebied Fondatie van Boudelo, waar ook een nieuwe kijktoren is geopend én langs Daknam (3), een pareltje van een plek!

Liever wandelen? Kies dan voor de Fondatie van Boudelo wandelroute (4) die loopt langs voormalige abdijgronden en mooie natuurplekjes.

Prachtige natuurwandelingen

Met Nobel, de leeuw uit het Reynaertverhaal als gids, verken je via de Nobel fietsroute (5) de brede omgeving van Stekene. De route passeert o.a. het Stropersbos (6), een schitterend natuurgebied vol afwisseling door de combinatie van elzenbroekbossen, grasland en grachten. Dankzij het laarzenpad, de konikpaarden en een speelbos voor kinderen maak je in dit Stropersbos een leuke gezinswandeling (7).

Musea voor creative minds

Benieuwd naar creatieve geest Mercator (8)? Bezoek dan zeker het Mercatormuseum in Sint-Niklaas waar je de geschiedenis van de cartografie en het wijzigende wereldbeeld ontdekt, met Mercator als centrale figuur.
Heel andere vormen van creatief denken ontdek je in de Verbeke Foundation (9) in Stekene. De Verbeke Foundation toont kunstwerken uit eigen collectie en organiseert tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

Op weekend met vrienden

Quality time met de familie of een vriendengroepje? In deze logies hebben ze net iets meer slaapplaatsen om samen van een heerlijk weekend te genieten!
Hoeve Oswald (10) biedt plaats aan 24 personen en elke ruimte is bovendien volledig geschikt voor mensen met een beperking. Bazel is één van de mooiste dorpen van Vlaanderen. De vakantiewoningen en B&B BAZ (11) kunnen tot 22 personen ontvangen. Midden in de uitgestrekte polders vind je B&B Arenberghoeve (12), een actieve hoeve waar er plaats is voor 16 personen. De twee vakantiewoningen van de Mispelhoeve (13), waar samen 17 personen terecht kunnen, liggen in een groene omgeving en toch dichtbij de stad Sint-Niklaas. De boerderijdieren maken het ook voor de kids heel tof.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in