Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Pas vorige jaar werden de “zwienemutsen” als streekproduct erkend.
Alle artikels

Oostende: koken en kunst aan de kust

Pas vorige jaar werden de “zwienemutsen” als streekproduct erkend. In Oostende zijn ze er dol op maar zal deze opmerkelijke delicatesse ook de rest van de wereld veroveren? Iedereen Beroemd stuurde de ploeg van Pagina Niet Gevonden om te proeven.

'Pagina niet gevonden' - Aflevering 8

Oostende: koken en kunst aan de kust

Pas vorige jaar werden de “zwienemutsen” als streekproduct erkend. In Oostende zijn ze er dol op maar zal deze opmerkelijke delicatesse ook de rest van de wereld veroveren? Iedereen Beroemd stuurde de ploeg van Pagina Niet Gevonden om te proeven.

Ontdek in de buurt

“On Tour” met Marvin Gaye

Marvin Gaye kwam op een koude winterochtend in 1981 per boot in Oostende aan. Dat is het begin van een boeiend verhaal over Oostende, Marvin Gaye en hoe ze elkaar beïnvloedden. Tijdens de wandeldocumentaire Marvin Gaye ‘Midnight Love Tour’ (1) kom je alles te weten over zijn comeback en hoe de monsterhit 'Sexual Healing' tot stand kwam. Naast his master’s voice zelf hoor je tijdens de wandeling ook nog Jan Hautekiet, Patrick De Witte, Freddie Cousaert, Jamie Lidell, Arno, en vele anderen.

Van Ensor tot street art

Het grensverleggende werk van James Ensor blijft nog te vaak in de schaduw staan van de rare, mensenschuwe, legendarische man zelf. Mu.ZEE pakt daarom uit met Dromen van Parelmoer (2). Deze unieke verzameling schilderijen en tekeningen komt uit de collectie van het Koninklijk Museum Antwerpen. Met het Public Art Festival The Chrystal Ship (1), zet Oostende zijn traditie als innovatieve kunststad verder. Voor de vierde keer al, krijgen wereldberoemde straatkunstenaars er vrij spel.

Shoppen in de koningin der badsteden

Op zoek naar een nieuwe outfit? De autovrije winkelstraten maken van Oostende een shoppingparadijs (3) met zicht op zee. Je vindt er zowel winkels van bekende ketens als exclusieve boetieks. Bovendien kan je er ook op zondag terecht en bestaan er goedkope parkeerformules.

5 keer logeren in Oostende

Overnachten vlak aan het strand? Dat kan in 3 sterrenhotel Ostend (4). Bierliefhebbers verblijven best in hotel Botteltje (5). In het café van het hotel kan je proeven van maar liefst 300 bieren. In het centrum van Oostende ligt ook de vakantiewoning Het Brouwersappartment (4 personen) (6). Ben je met een grotere groep? De volledig vernieuwde vakantiewoning ChilloutOostende (7) biedt plaats aan groepen tot 12 personen. Ben je op zoek naar meer rust? Frank en Kathy ontvangen je met open armen in hun kindvriendelijke B&B ’t Hof Ten Hullenhove, een actieve hoeve nabij het stadscentrum.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in