Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
Oost-Vlaanderen: twee nieuwe wandelnetwerken
Alle artikels

Oost-Vlaanderen: twee nieuwe wandelnetwerken

Wandelknooppunten staan garant voor duizenden kilometers wandelplezier. Volg de bordjes en ontdek al stappend de mooiste Vlaamse landschappen, verborgen trage wegen of stille dorpen. De ideale manier om plekken te verkennen waar je nooit eerder geweest bent!

Bij al die kilometers komen er nog wat extra bij, want Oost-Vlaanderen pakt uit met twee nieuwe wandelnetwerken: ook in Grenspark Groot Saeftinghe en de Moervaartvallei wijzen knooppunten je voortaan de weg.

(c) Toerisme Oost-Vlaanderen

Wandelnetwerk Grenspark Groot Saeftinghe

Grenspark Noord Saeftinghe is een één van de grootste getijdengebieden in Europa. In dit open polderlandschap, op de grens tussen Waasland en Zeeland, wandel je in een decor vol contrasten. Terwijl je in de natte weidegebieden steltlopers in het water ziet scharrelen en de wind in je haren voelt, glijden in de verte kolossale containerschepen voorbij, op weg naar de drukte van de Antwerpse haven. Precies die mix van natuur, industrie en haven maakt het Grenspark Groot Saeftinghe zo bijzonder. Laat je leiden door een netwerk van maar liefst 120 kilometer over mooie en veilige wegen.

4 x fotogenieke plekjes

1 - Drijdijck is een klein natuurgebiedje dat niet toegankelijk is voor publiek, maar dat je wél in al zijn glorie kan bewonderen vanop de Drijdijk(straat) en het kijkplatform van het Spaans fort, een ander natuurgebied. Met wat geluk zie je ook wat wilde paarden grazen.

2 - Doel kent iedereen wel, maar heb je ooit al van Prosperdorp gehoord? Dit dorp, pal op de grens van België met Nederland, telt slechts één straat.

3 - Bestijg de wenteltrap van de radartoren in Ouden Doel en geniet vanop acht meter hoogte van een uniek uitzicht: de uitgestrekte Hedwige-Prosperpolder aan de ene kant, de indrukwekkende havenkranen van de haven van Antwerpen aan de andere kant.

4 - Als je dan toch in Ouden Doel bent: in dit stille gehuchtje langs de Schelde kan je in het gezellige huiskamermuseum PolderMAS gaan snuisteren tussen de ‘poldervondsten’, van fossielen tot kaarten en etsen. Enkel open op zondagnamiddag.

Logeertip

Mireille, Alexander en hun kinderen verwelkomen je met open armen in De Arenberghoeve, een actieve boerderij in Beveren-Waas. Maak kennis met het landbouwleven en ontwaak met zicht op grazende schapen en uitgestrekte akkers.

(c) Toerisme Oost-Vlaanderen

Wandelnetwerk Moervaartvallei

Hier spelen bossen, weilanden en water de hoofdrol. In deze groene long, op een boogscheut van Gent, liggen 300 kilometer aan paden en paadjes te wachten op rustzoekers en wandelfanaten. Kronkel mee met de Moervaart, de Zuidlede en de Stekense vaart langs grasgroene velden en beeldschone dorpen. Hier proef je volle bak van de Waaslandse natuur met haar kreken, bruggen en oude hoeves. Ga op zoek naar de grote grazers in het Stropersbos, huur een roeibootje in het provinciaal domein van Puyenbroeck of luister naar het geluid van de stilte in Fondatie van Boudelo, één van de laatste stiltegebieden van Oost-Vlaanderen.

3 x fotogenieke plekjes

1 - De Vapeurbrug is een echte erfgoedparel: deze ophaalbrug boven de Moervaart dateert uit het interbellum, en dankt haar naam aan de stoomlocomotieven die er ooit overheen denderden.

2 - Omringd door rode beuken Kruiskapel en het prachtige natuurgebied De Linie is de Kruiskapel een bijna magisch plekje in het bos.

3 - De nieuwe, houten kijktoren langs de Liniedreef in Sinaai is dé uitvalsbasis om dieren te spotten, zoals wilde eenden, blauwe reigers en misschien zelfs een ree. De verrekijker hangt gratis voor je klaar.

Logeertip

Erop uit met de hele familie? Hoeve Oswald is een vakantiewoning voor 24 personen, midden in het stiltegebied van Sinaai.

Zin in een meerdaagse tocht door het Waasland? De twee nieuwe wandelnetwerken door Grenspark Noord Saeftinghe en Moervaartvallei sluiten perfect op elkaar aan: goed voor meer dan 420 kilometer wandelplezier.

(c) Toerisme Oost-Vlaanderen

Zelf je route maken?

Met de Routen wandelrouteplanner stippel je snel en eenvoudig een wandelroute uit langs wandelknooppunten in heel Vlaanderen. Je kiest zelf waar je start, hoe lang je wil wandelen en waar je wil eindigen. De wandelplanner doet de rest! Nadien kan je de wandelroute als gpx-bestand voor je gps downloaden, afprinten op papier of opslaan in de Wandelknooppunt app.

Liever zelf niet te veel werk meer? Hier vind je meer dan 120 kant-en-klare wandellussen met stops voor onderweg.

Nog meer fietsen en wandelen in Oost-Vlaanderen?

Routen wijst je de weg! Vind hier de mooiste routes of stel zelf je tocht samen. De Routen nieuwsbrief bezorgt je maandelijks tips en nieuwe routes in je mailbox. Het Routen magazine inspireert je met unieke reisverhalen en tips voor daguitstappen en weekendjes weg in de Oost-Vlaamse regio’s. Abonneer je gratis en ontvang jaarlijks een exemplaar in je bus.


Ontdek nog meer leuke logies op Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Verschillende logiesuitbaters werken samen met restaurants en wijzen je de weg richting veilige take-awayopties. Informeer ernaar bij je boeking.

Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in