Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Stiltegebied

Ontsnap naar de stilte van Limburg

Geen mooier geluid dan de stilte, toch? In de officiële stiltegebieden hoor je alleen het ruisen van de wind, het zingen van de vogeltjes, het geritsel van de bladeren. Zet je zintuigen op scherp in Limburg.

Je tocht door stiltegebied Gerhagen in Tessenderlo begint in het Bosmuseum. Zet je er in de geluidscabine en ervaar het effect van lawaai en stilte op je lichaam. En dan ga je met de gratis wandelkaart op pad door de bossen. Vlei je onderweg even neer in de ligzetels en hangmatten en vind de rust om te luisteren naar de bosgeluiden en de stilte.

Drie sterren
Drie sterren kreeg het officiële stiltegebied Kempen~Broek; dat is het hoogste kwaliteitsniveau. Alleen het zacht gekabbel van het water in de beekjes doorbreekt de stilte in dit moerasgebied over de gemeentegrenzen van Bocholt, Bree en Kinrooi heen. Een gids neemt je mee op een geleide stiltewandeling.

Poëtische stilte
De stilte brengt inspiratie, vraag dat maar aan elke dichter. Volg de zwerfkeien op het ‘Pad der Zinnen’ door het stiltegebied Zwarteput in Zutendaal. Een steenkapper beitelde in elke kei een gedicht rond stilte van onder meer Jeroen Brouwers en Willem Vermandere. Vergeet je stilterugzakje niet, het zit vol leuke opdrachten voor het hele gezin.

Kom verder tot rust dankzij een overnachting in de buurt.

Rustgevende overnachtingen in Limburg