Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
2 vrouwen fietsen samen door Limburgs landschap

Ontdek Limburg Fietsparadijs

Wat zoeken die 2,1 miljoen fietstoeristen toch in Limburg? Zijn het de 2000 kilometer zalige fietswegen? De wondermooie landschappen? De gastvrije fietslogies? De pittige mountainbikeparcours? De verrassende belevingsroutes? Haal je fiets van stal en verken zelf Limburg Fietsparadijs.

Haal de Fietskaart Limburg 2018-2019

De nieuwe Fietskaart Limburg 2018-2019 is een onmisbaar hebbeding voor elke fietsrecreant. De kaart leidt je langs 2000 kilometer bewegwijzerde routes van knooppunt naar knooppunt, vaak autoluw of zelfs volledig autovrij. Met onderweg 165 fietscafés en 117 fietsvriendelijke logies.

Fietsen door het Water

Aan knooppunt 91 in Bokrijk fiets je dwars door de vijvers van De Wijers. Een verbluffende ervaring, met het wateroppervlak naast je op ooghoogte. Ontdek waarom dit fietspad zo populair is. En daar blijft het niet bij! Nog even geduld en je fietst op tien meter hoogte tussen de boomkruinen van Bosland, door de heide in het Nationaal Park Hoge Kempen, en onder de grond in de mergelgrotten van Riemst.

Een fietsparadijs op je smartphone

Download de Limburg Fietsparadijs-app en blader op je smartphone door de mooiste landschappen en locaties. Een eenvoudige klik en je bent op weg langs één van de meer dan veertig themafietslussen.

Met de mountainbike

Mag het wat meer pit hebben? Limburg telt vijf grote bewegwijzerde mountainbikeroutenetwerken, goed voor 1200 km. De topper? De Bike Marathon van het mountainbikenetwerk Hoge Kempen Nationaal Park: 80 km avontuur en de langste marathonroute van Vlaanderen. Durf jij het aan?

Ontdek Limburg met de fiets.

Boek nu je verblijf