Gezien de verstrenging van de maatregelen, zijn een deel van de tips op deze site momenteel niet toegankelijk. Hou alle maatregelen met betrekking tot je reis in de gaten via info-coronavirus.be.
2 vrouwen fietsen samen door Limburgs landschap
Alle artikels

Ontdek Limburg Fietsparadijs

Wat zoeken die 2,1 miljoen fietstoeristen toch in Limburg? Zijn het de 2000 kilometer zalige fietswegen? De wondermooie landschappen? De gastvrije fietslogies? De pittige mountainbikeparcours? De verrassende belevingsroutes? Haal je fiets van stal en verken zelf Limburg Fietsparadijs.

Fietskaart Limburg

De nieuwe Fietskaart Limburg is een onmisbaar hebbeding voor elke fietsrecreant. De kaart leidt je langs 2000 kilometer bewegwijzerde routes van knooppunt naar knooppunt, vaak autoluw of zelfs volledig autovrij. Met onderweg 165 fietscafés en 117 fietsvriendelijke logies.

Fietsen door het Water

Aan knooppunt 91 in Bokrijk fiets je dwars door de vijvers van De Wijers. Een verbluffende ervaring, met het wateroppervlak naast je op ooghoogte. Ontdek waarom dit fietspad zo populair is. En daar blijft het niet bij! Je kan fietsen door de Bomen van Bosland op tien meter hoogte. Nog even geduld en je fietst door de heide in het Nationaal Park Hoge Kempen, en onder de grond in de mergelgrotten van Riemst.

Een fietsparadijs op je smartphone

Download de Limburg Fietsparadijs applicatie en blader op je smartphone door de mooiste landschappen en locaties. Een eenvoudige klik en je bent op weg langs één van de meer dan veertig themafietslussen.

Met de mountainbike

Mag het wat meer pit hebben? Limburg telt vijf grote bewegwijzerde mountainbikeroutenetwerken, goed voor 1200 km. De topper? De Bike Marathon van het mountainbikenetwerk Hoge Kempen Nationaal Park: 80 km avontuur en de langste marathonroute van Vlaanderen. Durf jij het aan?

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in