Vlaanderen Vakantieland - Beleven, ontdekken en logeren

Het goede leven in elke provincie
Abdij van het Park

Negen manieren om de Abdij van Park te beleven

In 1129 vonden de Paters Norbertijnen hun stek aan de rand van Leuven. Ze bouwden er de mooiste abdij van de Lage Landen, en tot vandaag is ze dat nog steeds. Een oase van stilte en verwondering waar je wandelt tussen eeuwen geschiedenis en prachtige, historische gebouwen. Waar de interieurs echte kunstschatten zijn en de paters nog steeds waken over de rust. Negen dingen om te doen.

1. Bewonder het eeuwenoude interieur. Wandel door de kloostergangen en laat je onderdompelen in de sfeer van de abdij. Sluit aan bij een rondleiding en krijg een unieke blik achter de schermen.

2. Het museum PARCUM. Er zijn jaarlijks meerdere, bijzondere thematentoonstellingen te ontdekken met nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters.

3. Wandel rond de parkvijvers. Download je gratis wandelplan. Of haal het op aan het onthaal en verken de abdijsite. Of stippel je route uit op het wandelnetwerk Zuid-Dijleland.

4. Verken de streek met de fiets. Onze tip? De Hoeveroute.

5. Honger of dorst? Zak dan af naar ‘De abdijmolen’, de gerestaureerde watermolen met een uniek terras  aan de rand van de vijvers.

6. Werkdag in de abdij. Steek samen met de Vrienden van de Abdij de handen uit de mouwen in het groen. Elke eerste zaterdag van de maand.

7. Naar het Huis van de Polyfonie. Luister naar meerstemmige, gregoriaanse gezangen op de plek waar die het mooist klinken.

8. Leuvense legendes. Oud-premier Gaston Eyskens, rector Pieter De Somer, zanger Zjef Vanuytsel… Het intieme kerkhof van de abdijsite is het Père Lachaise van Leuven.

9. Doe-boerderij. Met de klas of de jeugbeweging? De educatieve doe-boerderij op de abdijsite is er voor iedereen die spelenderwijs wil leren over bio-landbouw.

Komt tot rust bij een van de logieadresjes in de buurt van de Abdij van Park.

Rust uit onder de abdijtoren