Er zijn nog heel wat plekken in Vlaanderen waar je van vakantie kan genieten. Ontdek hier hoe onze uitbaters de maatregelen handhaven.
kaart Kinrooi met hotspots
Alle artikels

Natuur en nattigheid in Kinrooi

Kinrooi ademt rust uit. Het is dan ook geen toeval dat de cameraploeg van Iedereen Beroemd hier neerstreek om kennis te maken met Shinrin-Yoku, de Japanse kunst van het bosbaden. De Limburgse bossen zijn minstens even heilzaam als die in Japan.

'Pagina niet gevonden' - Aflevering 9

Natuur en nattigheid in Kinrooi

Kinrooi ademt rust uit. Het is dan ook geen toeval dat de cameraploeg van Iedereen Beroemd hier neerstreek om kennis te maken met Shinrin-Yoku, de Japanse kunst van het bosbaden. De Limburgse bossen zijn minstens even heilzaam als die in Japan.

Ontdek in de buurt

Fluisterend varen op de Maasplassen

In het Noord-Oostelijke puntje van Limburg vormen de Maasplassen een pareltje van rust voor een uitstap in de vrije natuur. Neem plaats aan het roer van een stilsloep (1) om alle hoekjes en kantjes van dit gebied te ontdekken. Deze boten zijn fluisterstil dankzij de elektromotoren en de bediening ervan is kinderspel. Laat je het varen liever over aan een ervaren kapitein, dan kan je mee met Paep Van Meinecom (2). Deze luxueuze boot vaart het hele jaar door op de Maas en de aangrenzende wateren en biedt uitgebreide cateringmogelijkheden. (foto: Peter Baas)

Eindeloos wandelen door open vlaktes en bossen

De streek rond Kinrooi (3) biedt eindeloos veel mogelijkheden voor wie houdt van wandelen in de natuur. Langs de Maasplassen kan je genieten van de weidse vergezichten en de open ruimte. Tussen de vele plassen en rivierarmen van RivierPark Maasvallei is de kans groot dat je tijdens je wandeling enkel Gallowayrunderen en Konikpaarden tegenkomt. Stap je liever door een bosrijk gebied, dan kom je aan je trekken in het Kempen-Broek (4) of het gebied rond Molenbeersel (5) en Stamprooierbroek.(foto: Peter Baas)

Actief op de Maas

Als je je armspieren aan het werk wil zetten, is een kayaktocht op de Maas een echte aanrader. Je kan er ook vliegvissen. Daarbij zit je niet eindeloos naar een dobber te staren, maar ga je met laarzen aan het water in om actief te vissen. (foto: Koen De Langhe)

Logeren en genieten in de buurt van Kinrooi

B&B Sniekershof (6) biedt niet alleen luxe voor zijn menselijke gasten, ook paarden kunnen er terecht. Het Agnetenklooster (7) is een stukje groen en rust in het centrum van Maaseik waar het heerlijk vertoeven is. Aan de oevers van de Maas ligt hotel De Spaenjerd (8) waar je kan genieten van comfortabele kamers, heerlijk eten en een streekwijntje. Bij de Zoster (9) is een voormalige langgevelboerderij die omgebouwd is tot een comfortabele vakantiewoning. Je kan met het gezin ook heerlijk ontstressen in vakantiewoning Weids Uitzicht (10).

Vlaanderen Vakantieland is de koepelnaam waaronder het toerisme in Vlaanderen gepromoot wordt bij een breed publiek.

Vlaanderen Vakantieland

Diestsevest 40
3000 Leuven

info@vlaanderenvakantieland.be

Tel:+32 (0)16 28 60 35
Fax:+32 (0)16 28 60 35

Volg ons voor meer inspiratie

Vlaanderen Vakantieland is geregisseerd door deze partners

logeren in